Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου στέλνει τον πατέρα Αντώνιο ο εισαγγελέας
Το εδώλιο του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου «δείχνει» στον πατέρα Αντώνιο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός.
Ο κ. Νομικός με την πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο ζητά να δικαστεί ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» για την σεξουαλική κακοποίηση δύο ανήλικων αγοριών, τροφίμων σε δομές Οργάνωσης, καθώς «Προκύπτον επαρκείς ενδείξεις ενοχής ικανές να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία κατά του κατηγορουμένου για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκων με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση».
Ο εισαγγελέας σπορρίπτει και όλους τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου που από την πρώτη στιγμή αρνείται όσα του αποδίδονται: «Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες και οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες είτε καταθέτοντας όσα τους είχαν μεταφέρει οι παθόντες σε ανύποπτο χρόνο (και προγενέστερο των επίσημων καταγγελιών) είτε τα είχαν αντιληφθεί οι ίδιοι (ιδιώς ως προς τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχει ο κατηγορούμενος με τους παθόντες)…».
Κατά τον εισαγγελέα από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει πως ο πατέρας Αντώνιος ενεργούσε με τον ίδιο τρόπο καθώς «οι παθόντες περιγράφουν την ίδια σταθερή και επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά του κατηγορούμενου ο οποίος επεδίωκε την σεξουαλική του ικανοποίηση…».
Ο κ. Νομικός ζητά τέλος να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του .
-
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης
