Δεν υποχωρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι: Κατάληψη στην Αποκεντρωμένη μέχρι τη δικαίωση τους! (φωτογραφίες)

Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει από χθες αγρότες και κτηνοτρόφοι, του κτιρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκφράσουν την αγανάκτηση τους για τις αποφάσεις και όσα προωθούνται στο θέμα των δασικών χαρτών.
Αυτό που επισημαίνουν ειναι ότι δεν μπορεί μια έκταση που τους ανήκει, με το «έτσι θέλω» να χαρακτηρίζεται δασική!
Οπως τονίζουν η χθεσινή ανακοίνωση για την εξάμηνη παράταση δε σημαίνει τίποτα για αυτούς από τη στιγμή που δεν έχει γίνει κουβεντα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Λένε δε, πως το πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες δεν είναι μόνο των αγροτών και των κτηνοτρόφων αλλά είναι όλης της κοινωνίας.
Τι ειπώθηκε χθες
Οριζόντια παράταση έξι μηνών στη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΝ, ύστερα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που είχαν σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, o υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης και οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς και Γιώργος Αμυράς, προκειμένου να εξετάσουν ζητήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.
Όπως έγινε γνωστό, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που κληρονομήθηκαν από τον νόμο 4389/2016 της προηγούμενης κυβέρνησης, οι διατάξεις του οποίου έχουν καταπέσει με αποφάσεις του ΣτΕ, τόσο σε ό,τι αφορά τις οικιστικές πυκνώσεις όσο και τις εκχερσωμένες εκτάσεις.
Όπως υπογραμμίζει το ΥΠΕΝ, για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση ψήφισε τον Μάιο του 2020 τον νόμο 4685/2020, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση και θα προχωρήσει σε οριζόντιες παρεμβάσεις για την επίλυση των σφαλμάτων που έχουν προκύψει στο είδος χαρακτηρισμού της γης.
Μεταξύ αυτών, είναι και η οριζόντια παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών και η μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50%.
Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η παράταση δίνεται λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και αφετέρου την ανάγκη να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για εσωτερικές και οριζόντιες διορθώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του θεματικού περιεχομένου των δασικών χαρτών, χωρίς ταλαιπωρία και κόστος για τους πολίτες.
Διαβάστε επισης:
Κρήτη: Έστειλαν ηχηρό μήνυμα οι αγρότες για τους δασικούς χάρτες! (φωτογραφίες +βίντεο)
-
12 Απριλιου 2021, 16:05Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Καταβάλλονται τα τελευταία επιδόματα, αλλά το μέλλον αβέβαιο
-
11 Απριλιου 2021, 19:30Οι ειδήσεις της εβδομάδας: Η σταθερή πληρωμή 1250 ευρώ και πότε καταβάλλονται βασική ενίσχυση, «πρασίνισμα», κορωνοενισχύσεις
-
11 Απριλιου 2021, 14:19Πληρώνονται ειδικές ενισχύσεις για αγρότες - Πότε και πως καταβάλλονται τα 24.2 εκ. ευρώ
-
12 Απριλιου 2021, 06:58Μεσαρα: Άγρότης καταπλακώθηκε από τρακτέρ στη Λιγόρτυνο
-
11 Απριλιου 2021, 16:03Πότε πληρώνονται ενιαία ενίσχυση και ειδικές ενισχύσεις - Ολα τα ποσά που αναμένονται
-
12 Απριλιου 2021, 12:05O μεγάλος κινδυνος για τα αμπέλια και ο τρόπος αντιμετωπισης