Καλά τα νέα για κτηνοτρόφους και αγρότες: Τι ανακοίνωσε ο Μάκης Βορίδης από το Μυλοπόταμο!
αγαπημένα σου στη Google
Από το Δημαρχείο του Περάματος Μυλοποτάμου, ήρθαν οι... ειδήσεις για τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες, στη διάρκεια της δεύτερης μέρας της περιοδείας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Βορίδης έκανε σημαντικές ανακοινώσεις για τους αμπελουργούς (και όχι μόνο), όπως έγραψε το newshub.gr (Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).
Σήμερα λοιπόν ο Υπουργός, στη διάρκεια της σύσκεψης με αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς του Μυλοποτάμου, έκανε αναφορά τόσο στη στήριξη των κτηνοτρόφων, όσο και στα άλλα «καυτά» ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος.
Όντας επισκέπτης σε μια κτηνοτρόφική περιοχή, ο κ. Βορίδης δε θα μπορούσε να μη σταθεί στη στήριξη της αιγοπροβατοτροφίας
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στα μέτρα ενίσχυσης με συνολικά 32,2 εκ ευρώ μετά απο τον επανυπολογισμό που έγινε και την αύξηση που δόθηκε, καθώς με ανακοίνωση του Υπουργείου στις 9 Ιούνη, το ποσό αυτό ανερχόταν στα 31 εκατομμύρια ευρώ.
Παράλληλα ο κ. Βορίδης έκανε λογο και για έναν σχεδιασμό γενικότερο και ουσιαστικό, θετοντας μάλιστα και το πλαίσιο για την ενίσχυση του Συνεταιριστικού κινήματος μεσα από την ενίσχυση των ενεργών συνεταιρισμών.
Αποζημιώσεις και ΕΛΓΑ
Για τον ΕΛΓΑ το newhub.gr έχει κάνει αναφορά στις αλλαγές που συζητιούνται. Σημερα ο Υπουργός επανέλαβε πως εξετάζεται μια σειρά αλλαγών στον ΕΛΓΑ, καθώς και η επίσπευση των αποζημιώσεων κάθε είδους που εκκρεμούν. Αποζημιώσεις που είτε έχουν να κάνουν με τη στήριξη λόγω του κορωνοΐού, τις καταβολές εξισωτικής αποζημίωσης που εκκρεμούν και των λοιπών πληρωμών. Ενώ τεθηκε και το θέμα της καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να δοθεί ως τις αρχές Αυγούστου, εκτός απροοπτου και εφόσον ξεπεραστούν κάποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες.
Για τον ΕΛΓΑ συγκεκριμένα ο Υπουργός τόνισε πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθούν όλα τα θέματα επί τάπητος, την ώρα που έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη μελλοντική ανασυγκρότηση του συγκεκριμένου Οργανισμού.
Τελος στάθηκε και στο θέμα των ελαιοπαραγωγών με την είδηση να είναι η προσπάθεια για άμεση καταβολή αποζημιώσεων λόγω των καταστροφών του προηγούμενου έτους, αλλά και η αποστολή - μέσα στο επόμενο διαστημα - του φακέλου προς την Ε.Ε. για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών.
(Φωτογραφία από Goodnet.gr)
-
18 Ιουνιου 2026, 13:13Τουρισμός για όλους 2026-2027: Ανοίγουν οι αιτήσεις για νέους δικαιούχους – Τα κριτήρια -
17 Ιουνιου 2026, 15:52Γαμήλιες βουτιές στη Λίμνη του Αγίου Νικολάου! -
17 Ιουνιου 2026, 22:30Ηράκλειο: Ξεσηκωμός και βροντερό «όχι» για τη δομή μεταναστών στο εργοστάσιο Σκουλούδη (Φωτο) -
18 Ιουνιου 2026, 15:18Ηράκλειο: Στις πρώην αποθήκες Σκουλούδη η προσωρινή κλειστή δομή μεταναστών , στόχος να λειτουργήσει μέσα στον Ιούλιο -
17 Ιουνιου 2026, 16:05Ηράκλειο: Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι, στο σενάριο να γίνει στο εργοστάσιο Σκουλούδη η Δομή μεταναστών - Νέα κινητοποίηση -
18 Ιουνιου 2026, 07:15Νικόλας Φαραντούρης: Με την πολιτική της κυβέρνησης ο θρασύς (Τουρκία) … αποθρασύνεται! (podcast)
