Μέσα στο Φλεβάρη η συμπληρωματική πληρωμή στους αγρότες
αγαπημένα σου στη Google
Μέσα από το newshub.gr διαβάσατε για τον τρόπο που θα μοιραστούν 120 εκ ευρώ στους αγρότες στα πλαίσια των επιδοτήσεων ( Δείτε ΕΔΩ ).
Όπως επισημανθηκε ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός αφορά την ενεργοποίηση τριών project στον πρωτογενή τομέα κατά τη φετινή χρονιά. Συγκεκριμένα θα προκηρυχθούν το Μέτρο 4.1.2 «Σχέδια Βελτίωσης για νέα αρδευτικά συστήματα» προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ, το Μέτρο 2 «Γεωργικοί Σύμβουλοι» ύψους 40 εκατ. ευρώ και η δεύτερη Δράση «Υλοποίηση επιχειρησιακού σχεδίου των Επιχειρησιακών Ομάδων» του Μέτρου 16 «Συνεργασία» προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ.
Σχετικά με τα Σχέδια Βελτίωσης στα αρδευτικά συστήματα τον περασμένο Οκτώβριο ολοκληρώθηκε το θεσμικό πλαίσιο για την υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος. Το ποσοστό της επιδότησης ξεκινά από το 50% και φτάνει έως το 80% των δαπανών για τα φυσικά πρόσωπα και το 85% για τα συλλογικά σχήματα, ανάλογα με την περιφέρεια όπου πραγματοποιούνται οι επενδύσεις συμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».
Από Φλεβάρη...
Σύμφωνα με το agronews.gr συµπληρωµατικά δικαιολογητικά απόδειξης κατοχής αγροτεµαχίων και βοσκήσιµων γαιών, ενστάσεις εξισωτικής και ταυτοποίηση στοιχείων παραγωγών µε βάση την ενιαία αίτηση ενίσχυσης, τις λίστες του ΕΦΚΑ και της ΑΑ∆Ε δουλεύουν αυτό το διάστηµα οι διοικητικοί του Οργανισµού Πληρωµών, προκειµένου να προχωρήσει η διαδικασία των ελέγχων. Στόχος, µετά τα µέσα Φεβρουαρίου να γίνει µια διορθωτική πίστωση, που να αφορά την ενιαία αλλά και προγράµµατα του έτους 2020.
Σηµειωτέον ότι δόθηκε παράταση 15 ηµερών τόσο στους παραγωγούς όσο και στις Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ όσον αφορά τα αιτήµατα επιλεξιµότητας, άρσης επικάλυψης και ένταξης σε περιφέρεια. Σύµφωνα µε τροποποιητική εγκύκλιο, «ο παραγωγός που διαφωνεί µε το απορριπτικό αποτέλεσµα ελέγχου, µπορεί να υποβάλλει έντυπο αίτηµα ως 15 Φεβρουαρίου στις αρµόδιες Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις, προσκοµίζοντας πρόσθετα δικαιολογητικά που ενισχύουν την ορθότητα του αιτήµατός του, ειδικά για τις περιπτώσεις που δεν προκύπτει φωτοερµηνευτικά η επιλεξιµότητα του αγροτεµαχίου, σύµφωνα µε τα στοιχεία της δήλωσης.
Οι αρµόδιες Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις, εφόσον εξετάσουν τα πρόσθετα στοιχεία δύναται να αλλάξουν το αποτέλεσµα επανελέγχου της επιλεξιµότητας έως τις 28 Φεβρουαρίου».
Καλώς εχόντων των πραγµάτων, θα ακολουθήσει η πληρωµή των πρώτων συνδεδεµένων, η οποία τα τελευταία χρόνια αφορά σκληρό σίτο, πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή και σανοδοτικά ψυχανθή, καρποί µε κέλυφος, µήλα, όσπρια που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση και ζαχαρότευτλα. Οι πρώτες ενδείξεις συγκλίνουν σε µια µείωση της συνδεδεµένης στο σκληρό σιτάρι, βάσει της αναµενόµενης αύξησης της τάξης του 10 µε 15% στις εκτάσεις που καλλιεργήθηκαν το 2020, µε τους παραγωγούς να εκτιµάται ότι θα λάβουν ενίσχυση κοντά στα 7 ευρώ το στρέµµα.
-
03 Ιουλιου 2026, 20:46Φοινικούντα: Εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία κάνναβης με 1.532 δενδρύλλια -
04 Ιουλιου 2026, 07:15Σταύρος Χριστακόπουλος: Η κόντρα Ανδρουλάκη - Τσίπρα στην κεντροαριστερά, κάνει καλό μόνο στον Μητσοτάκη και την ΝΔ! (podcast) -
04 Ιουλιου 2026, 18:28Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής: 112 για εκκένωση των περιοχών Αμπελάκια και Κηπούπολη -
05 Ιουλιου 2026, 07:50Αναστάτωση έξω από το αεροδρόμιο Ηρακλείου- Λεωφορείο του ΚΤΕΛ τυλίχθηκε στις φλόγες (Βίντεο) -
05 Ιουλιου 2026, 08:11Θεσσαλονίκη: Καλύτερη η εικόνα μετά την ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο- Κάηκαν εργοστάσια και βιοτεχνίες (φωτο) -
04 Ιουλιου 2026, 15:44Τροχαίο στον ΒΟΑΚ προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος – Ένα άτομο στο νοσοκομείο (Φωτο και βίντεο)
