Αυγενάκης: «Αισιοδοξούμε πως τον Ιούνιο θα ανοίξει η κουβέντα για κόσμο στα γήπεδα»
αγαπημένα σου στη Google
Με την ελπίδα πως το πρόγραμμα εμβολιασμού θα συνεχίσει να «τρέχει» στην χώρα, ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε πως σύντομα θα έρθει και πάλι στην ατζέντα η συζήτηση για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, μιλώντας στο Alpha Radio αναφέρθηκε στο άνοιγμα των αθλητικών δραστηριοτήτων, αλλά και στο ενδεχόμενο να επιστρέψουν οι οπαδοί στα γήπεδα, σημειώνοντας πως αυτό θα γίνει κάτω από συγκεκριμένα μέτρα και έπειτα από συζήτηση με τους λοιμωξιολόγους.
«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εικόνα. Σίγουρα, με τον ρυθμό που εξελίσσονται και στη χώρα μας οι εμβολιασμοί, αρχίζω να αισιοδοξώ ότι η συζήτηση αυτή θα μπορέσει να ανοίξει από τον Ιούνιο και μετά. Δηλαδή με ποια πρωτόκολλα, ποιες προδιαγραφές και ποιες προϋποθέσεις θα μπορέσουμε να δεχτούν κόσμο τα ελληνικά γήπεδα, ξεκινώντας από τις μεγάλες κατηγορίες και κατεβαίνοντας προς τα κάτω. Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα ανοίξει εκ των πραγμάτων με την εξέλιξη των εμβολιασμών»,είπε ο κ. Αυγενάκης.
«Η συστηματική συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και η καθημερινή δουλειά της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, με την συνεχή επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων και των διευκρινιστικών Οδηγιών, βοηθά ώστε να ανταποκρινόμαστε άμεσα σε κάθε επιμέρους ζήτημα και απορία που αφορούν στη συντεταγμένη επανεκκίνηση του συνόλου του ερασιτεχνικού αθλητισμού» πρόσθεσε ακόμη ο υφυπουργός για την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Ο κ. Αυγενάκης μίλησε και για την καταβολή του ποσού των 3.596.500 ευρώ που δόθηκε από την ΓΓΑ σε 1.403 ερασιτεχνικά σωματεία ως ενίσχυση για τα αποτελέσματα της πανδημίας, ενώ πρόσθεσε πως για το 2021 η ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων του Μητρώου θα προέλθει το καλοκαίρι ως προκαταβολή από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος, από τον οποίο θα χρηματοδοτείται σημαντικά όλος ο αθλητισμός.
Τέλος, αναφερόμενος στην διοράνωση του Ράλλυ Ακρόπολις που επιστρέφει τον Σεπτέμβριο, πως «εργάζονται όλοι, Υφυπουργείο, Οργανωτική Επιτροπή, Περιφέρειες και εμπλεκόμενοι Δήμοι για την τέλεια διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις 9-12 Σεπτεμβρίου, που τόσα οφέλη θα επαναφέρει στη χώρα μας. Ο εθνικός μας αγώνας επιστρέφει μετά από 8 χρόνια στο πρόγραμμα του WRC και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που το πετύχαμε».
-
06 Οκτωβριου 2026, 07:43UBS: Βλέπει ακόμα υψηλότερα τις ελληνικές τράπεζες – Μπορούν να φτάσουν και σε premium -
06 Οκτωβριου 2026, 17:34Δημητρακόπουλος για τις 300.000 που ζητά ο Καρβέλας από τη Βίσση: «Ο Νίκος Καρβέλας πληρώθηκε πριν από τη συναυλία, δεν θα πάνε στα δικαστήρια» -
06 Οκτωβριου 2026, 18:59ΕΟΠΥΥ: Εκδίκαση 228.630.000 ευρώ κατά της Novartis -
06 Οκτωβριου 2026, 10:45Γαβριήλ Χαρίτος: Η 7η Οκτωβρίου όπως την έζησα και όσα άλλαξαν στο Ισραήλ μετά από 3 χρόνια! (podcast) -
06 Οκτωβριου 2026, 08:39Γιώργος Μαζωνάκης: Εκτεταμένη ισχαιμία του μυοκαρδίου δείχνουν οι ιστολογικές - Η γιατρός είχε στα χέρια της ασθενή με εν εξελίξει έμφραγμα -
07 Οκτωβριου 2026, 09:30Έντονη διαμαρτυρία από το Δήμο Χερσονήσου για το κυκλοφοριακό χάος στον ΒΟΑΚ στο τμήμα Καστερός-Γούρνες
