Έγραψε ιστορία η Ευαγγελία Ψάρρα- Παρούσα για έκτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες
Το έκτο εισιτήριο για συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες πήρε η τοξοβόλος Ευαγγελία Ψάρρα, καθώς η Ελληνίδα πρωταθλήτρια εξασφάλισε τη συμμετοχή της και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο!
Με αυτή την 6η συμμετοχή γίνεται η τρίτη στην ιστορία της διοργάνωσης από την Ελλάδα, με τόσες συμμετοχές. Εξι συμμετοχές είχαν η Αγη Κασούμη στην σκοποβολή και ο Τάσος Μπουντούρης στην ιστιοπλοΐα, με την Ψάρρα να μπαίνει σε αυτό το ξεχωριστό γκρουπ των αθλητών.
Η πρωταθλήτρια της τοξοβολίας αγωνίστηκε σήμερα στα νοκ άουτ του προολυμπιακού τουρνουά στο Παρίσι και σημείωσε τέσσερις νίκες για να φτάσει στα προημιτελικά.
Με την κατηγορία των γυναικών να δίνει 4 εισιτήρια για το Τόκιο, ο αγώνας κόντρα στην Ιλιασόβα από το Καζακστάν θα έδινε και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η έμπειρη Ψάρρα ήταν ψύχραιμη και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη καθώς επικράτησε της αντιπάλου της με 5-2, για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Τόκιο.
Evangelia Psarra ???????? is going to the Tokyo 2020 Olympics! ???????? pic.twitter.com/BMNvcFnAxi
— World Archery (@worldarchery) June 21, 2021
Η Ψάρρα αγωνίζεται σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2000 στο Σίδνεϊ χωρίς διακοπή. Η καλύτερη στιγμή της ήταν στην Αθήνα το 2004 όταν και κατέλαβε την 8η θέση, ενώ ήταν 5η με την εθνική ομάδα στο Ομαδικό της ίδιας διοργάνωσης.
-
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης -
16 Απριλιου 2026, 07:15Θεόδωρος Τσίκας: Απανωτά τα πλήγματα για την Κυβέρνηση! Δύσκολος πλέον ο πολιτικός της βίος… (podcast) -
16 Απριλιου 2026, 07:06Ανεπάρκεια και φέτος στα κονδύλια για τη δακοκτονία, διαπιστώνει ο ΣΕΔΗΚ – Μόλις 9,9 εκατομμύρια ευρώ για την Κρήτη -
15 Απριλιου 2026, 18:10Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα νωρίς το απόγευμα στον δρόμο Πεζά –Αρκαλοχώρι με έναν τραυματία -
16 Απριλιου 2026, 10:34Χάρης Τσιλιώτης: Η πρόταση Μητσοτάκη για ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή δεν θα προσφέρει τίποτα! (podcast)
