Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεν συμμετέχει το Βέλγιο στο μεικτό τριάθλου – Ασθένησε αθλήτρια αφού κολύμπησε στον Σηκουάνα
Η Βελγική Ολυμπιακή Επιτροπή, έθεσε εκ νέου ερωτήματα, σχετικά με τα επίπεδα μόλυνσης των υδάτων στον Σηκουάνα, αποκαλύπτοντας ότι μία από τις τριαθλήτριες της χώρας «είναι ασθενής».
«Τα τελευταία αποτελέσματα ανάλυσης επιβεβαιώνουν ότι η ποιότητα του νερού του Σηκουάνα στον χώρο του τριάθλου, έχει βελτιωθεί τις τελευταίες ώρες και οι προοπτικές αναλύσεις δείχνουν ότι η ποιότητα του νερού θα είναι εντός αποδεκτών ορίων», ανακοίνωσαν από την πλευρά τους, η διεθνής ομοσπονδία και η Οργανωτική Επιτροπή, το απόγευμα της Κυριακής.
«Το Παρίσι 2024, εύχεται στην Κλερ Μισέλ ταχεία ανάρρωση. Σας υπενθυμίζουμε ότι η υγεία των αθλητών είναι η προτεραιότητά μας», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών.
Η Βελγίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε 38η στο τρίαθλο γυναικών, που διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη, όμως η ασθένεια της, υποχρέωσε τους υπεύθυνους της Ολυμπιακής ομάδας να μην «κατεβάσουν» ομάδα στο μεικτό που θα διεξαχθεί σήμερα.
Η Βελγική Ολυμπιακή Επιτροπή (COIB) και η Belgian Triathlon, ελπίζουν ότι θα αντληθούν μαθήματα για τους επόμενους αγώνες τριάθλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες», αναφέρεται σε σχετικό δελτίου Τύπου:
«Σκεφτόμαστε εδώ την εγγύηση των ημερών προπόνησης, των αγωνιστικών ημερών και της μορφής των αγώνων που πρέπει να διευκρινιστεί εκ των προτέρων και να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει αβεβαιότητα για τους αθλητές, το περιβάλλον και τους φιλάθλους».
«Εάν η προτεραιότητα ήταν η υγεία των αθλητών, τότε αυτός ο αγώνας θα είχε μεταφερθεί σε άλλο χώρο εδώ και πολύ καιρό. Είμαστε απλώς μαριονέτες», δήλωσε αγανακτισμένος μετά την αρχική αναβολή των αγώνων τριάθλου την περασμένη εβδομάδα, ένας άλλος Βέλγος τριαθλητής, ο Μάρτεν Βαν Ριλ, ο οποίος ήταν 4ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.
-
14 Απριλιου 2026, 16:00Ηράκλειο: Καταγγελίες εργαζομένων καθαριότητας για «πειραματισμούς» και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
14 Απριλιου 2026, 10:45Γιώργος Ευαγγέλου: Ο ήλιος την άνοιξη είναι ύπουλος, δουλεύει σιωπηλά και το δέρμα το θυμάται! Ο επικίνδυνος μύθος με τις ελιές! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
14 Απριλιου 2026, 15:28Καιρός: Αφρικανική σκόνη από σήμερα και στην Κρήτη – Έρχονται λασποβροχές και υψηλές θερμοκρασίες, αναλυτική πρόγνωση
