Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ολλανδία νίκησε (4-0) την Ισπανία και πέρασε στον τελικό του χόκεϊ
αγαπημένα σου στη Google
Η Ολλανδία έφτασε στον τελικό του χόκεϊ ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού την Τρίτη με μια πολύ πιο άνετη νίκη με 4-0 επί της Ισπανίας στο «Yves-du-Manoir Stadium».
Θα παίξει στον πρώτο της Ολυμπιακό τελικό μετά το Λονδίνο το 2012, καθώς προσπαθεί να τερματίσει μια 24χρονη «ξηρασία» για το χρυσό μετάλλιο.
Η Ισπανία, η οποία έχασε με 5-3 από τους Ολλανδούς στον αγώνα του 1ου ομίλου, θα έχει την πρώτη της ευκαιρία να αγωνιστεί για ένα μετάλλιο από το 2008 στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο.
Ο Ολλανδός αμυντικός Ζιπ Γιάνσεν άνοιξε το σκορ με ένα πέναλτι στο 12ο λεπτό, ο αρχηγός Τιερί Μπρίνκμαν σημείωσε το δεύτερο στο 20ο , στο πρώτο του γκολ στους Αγώνες του Παρισιού. Το σκορ παρέμεινε στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου (32’), όταν ο επιθετικός Τίις φαν Νταμ σκόραρε, ενώ στο 50ο λεπτό όταν ο επιθετικός Ντούκο Τέλγκενκάμπ σκόραρε το τέταρτο της ολλανδικής ομάδας.
-
31 Αυγουστου 2026, 07:15Λάζαρος Καμπουρίδης: Η Τουρκία φοβάται στρατιωτικά το Ισραήλ, θα στρέψει την ένταση εναντίον της Ελλάδος! (podcast) -
31 Αυγουστου 2026, 13:18Ανώγεια: Θλίψη για την απώλεια της διευθύντριας του ΑΚΟΜΜ Εύης Βρέντζου σε ηλικία 58 ετών -
31 Αυγουστου 2026, 18:00Κρήτη: Στη ΜΕΘ παραμένει η 63 χρονη που έχει προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου -
31 Αυγουστου 2026, 13:15Ιός του Δυτικού Νείλου: Στο κόκκινο έως τα μέσα Σεπτεμβρίου -
01 Σεπτεμβριου 2026, 07:00«Φουσκιές» Μοχού: Ένας νέος δανειοθάλαμος δίπλα στην τουριστική ζώνη- Προς συζήτηση ένα θέμα που γεννά ερωτήματα -
01 Σεπτεμβριου 2026, 01:33Ηράκλειο: Γαλάνη και Τσαλιγοπούλου αφιέρωσαν τη συναυλία στο Μανώλη Λιδάκη (Βιντεο)
