Πρωτάθλημα μπάσκετ: Τι σημαίνει η διακοπή για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Η αναμέτρηση στο ΣΕΦ στιγματίστηκε από βαρύτατους χαρακτηρισμούς μεταξύ των ιδιοκτητών των δύο ομάδων, καταγγελίες, υβριστικά συνθήματα και μηνύσεις, κάτι που οδήγησε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναβολή του τρίτου τελικού στο ΟΑΚΑ, και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, να τους καλεί στο γραφείο του για να εγγυηθούν ότι η σειρά των τελικών θα κυλήσει χωρίς παρατράγουδα.
Βρούτσης: «Δεν συμφέρει κανέναν να μην εμφανιστεί στη συνάντηση της Τετάρτης»
Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού είχε μιλήσει στην ΕΡΤ για τις ραγδαίες εξελίξεις στο μπάσκετ μετά τα χθεσινά γεγονότα στο ΣΕΦ, λέγοντας: «Αυτό που είδαμε δεν είχε να κάνει με τους φιλάθλους, γιατί δεν έπεσε ούτε μια κροτίδα. Δεν έπεσε ούτε ένα πυροτέχνημα. Δεν έπεσε κανένα αντικείμενο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είχε να κάνει μόνο με τους παράγοντες και αυτό δεν τιμάει ούτε τον αθλητισμό ούτε τις αξίες του ούτε το μπάσκετ, που πρέπει να είμαστε περήφανοι για το επίπεδο που έχουμε φτάσει το ελληνικό μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη».
Τι σημαίνει η διακοπή του πρωταθλήματος για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό AKTOR
Μπορεί το ελληνικό μπάσκετ να κινδυνεύει να μην έχει πρωταθλητή, όμως σε πρώτη φάση δεν φαίνεται να δημιουργεί πρόβλημα στις δύο ομάδες που βρίσκονται στο επίκεντρο.
Ο λόγος; Τα εγγυημένα συμβόλαια που έχουν τόσο ο Παναθηναϊκός AKTOR όσο και ο Ολυμπιακός με τη Euroleague, καθώς η ευρωπαϊκή τους παρουσία δεν επηρεάζεται από την τελική κατάταξή τους στο πρωτάθλημα.
Βέβαια, υπάρχει και το θέμα των αρμόδιων αθλητικών οργάνων (αθλητικός δικαστής, αθλητικός εισαγγελέας και ΔΕΑΒ), με τις κλήσεις να αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.
Παράλληλα, αναμένονται και τα μέτρα που θα λάβει η Πολιτεία, καθώς μέσα στις πρόσφατες αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου έχει προβλεφθεί και η αφαίρεση του ποσοστού που δίνεται στις ομάδες από το στοίχημα (και σε ακραίες περιπτώσεις η αφαίρεση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης).
-
15 Ιουνιου 2025, 22:20Μεσαρά: Στο πένθος για τον 51χρονο που κατέρρευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου
-
15 Ιουνιου 2025, 14:25Πένθος για την Άννα Μανουκάκη- Μεταξάκη, που έχασε πρόωρα το γιο της
-
15 Ιουνιου 2025, 18:00Τροχαίο στο ΒΟΑΚ λίγο πριν την έξοδο για Νέα Αλικαρνασσό-Σημειωτόν η κίνηση των οχημάτων (Φωτο)
-
15 Ιουνιου 2025, 07:15Ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής: Η «ακτινογραφία» ενός εμβληματικού έργου - Ο Πρόεδρος και CEO του ΑΔΜΗΕ Μ. Μανουσάκης στο newshub.gr (podcast)
-
15 Ιουνιου 2025, 14:55Πένθος στο Ηράκλειο και το ΠΑΣΟΚ- Πέθανε ο πρώην βουλευτής Μάνος Φραγκιαδουλάκης
-
14 Ιουνιου 2025, 16:17Θέμα newshub.gr: Εγκλωβισμένοι στην Αίγυπτο και υπό καθεστώς φόβου οι ακτιβιστές - Συγκλονίζουν όσα περιγράφει o Μπάμπης Συμεωνίδης