Roland Garros: Κυρώσεις σε αθλητές που θα μιλήσουν υπέρ του Πούτιν
αγαπημένα σου στη Google
Σε αντίθεση με το Wimbledon οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι τενίστες θα συμμετάσχουν κανονικά στο Roland Garros που θα διεξαχθεί από τις 22/5 έως τις 5/6 στο Παρίσι.
Αυτό ξεκαθάρισε η διευθύντρια του τουρνουά Αμελί Μορεσμό η οποία όμως τόνισε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σε αθλητές που κάνουν δηλώσεις υπέρ του Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Έχουμε σκεφτεί πολύ και έχουμε την πεποίθηση πως καμία απόφαση δεν θα είναι εντελώς δίκαιη. Είμαστε σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους Υπουργούς Αθλητισμού και αποφασίσαμε να μην επιτρέπουμε τη συμμετοχή ομάδων σε αθλητικές διοργανώσεις, αλλά να επιτρέπουμε τη συμμετοχή αθλητών σε ατομικά αθλήματα.
Προφανώς, αν αυτοί οι αθλητές μιλήσουν σε συνεντεύξεις τους υπέρ του Πούτιν, θα υπάρξουν κυρώσεις», ανέφερε σε ραδιοφώνιο της Γαλλίας η πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.
Δεν ξεκαθαρίστηκε τι κυρώσεις θα επιβληθούν αλλά ίσως οι Γάλλοι φτάσουν έως τον αποκλεισμό!
Θυμίζουμε ότι στο Wimbledon δεν θα μπορούν να παίξουν τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Λευκορώσοι λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
-
05 Ιουνιου 2026, 19:00Ο Αντώνης Σαμαράς στο Ηράκλειο: Τι θα πει στην κεντρική του ομιλία στο «Νόημα - Κρήτη» (LIVE) -
05 Ιουνιου 2026, 22:56Αλίκη Καραμανλή: Ενοχλημένη με ψευδές δημοσίευμα-«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη διαχείριση δήθεν πληροφοριών» -
05 Ιουνιου 2026, 12:40Αντώνης Σαμαράς από το Ηράκλειο: Μίλησε για τη φιλία του με το Σ. Αρναουτάκη - «Σιγήν ιχθύος» για το νέο κόμμα (Βίντεο) -
05 Ιουνιου 2026, 10:35Αυτοκτόνησε στη φυλακή η πρώην σύζυγος και ηθική αυτουργός στη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή στην Αγία Παρασκευή -
05 Ιουνιου 2026, 21:04Επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη και Τσίπρα: «Και οι δύο ασκούν την ίδια πολιτική της... μαρκίζας» -Τι είπε για την ίδρυση κόμματος -
05 Ιουνιου 2026, 07:15Γιάννης Νικήτας: Η «Ασπίδα του Αχιλλέα», ο ελληνικός Iron Dome πάνω από το Αιγαίο! (podcast)
