Αλλάζει όνομα στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης -Προτείνει σαρωτικές αλλαγές στο κόμμα, λίγο πριν από το Συνέδριο
Σαρωτικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δρομολογεί ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.
Όπως προκύπτει από την εισήγησή του προς την Επιτροπή Καταστατικού του κόμματος, που συνεδριάζει αυτή την ώρα, οι αλλαγές αγγίζουν ακόμη και το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Τα ασυμβίβαστα για τους βουλευτές
Μεταξύ των αλλαγών που εισηγείται ο Στ. Κασσελάκης είναι και η θέσπιση ασυμβίβαστων για τους βουλευτές, όπως:Οι βουλευτές δεν θα μετέχουν στα κομματικά όργανα.
Το ανώτατο όριο θητειών για κάθε βουλευτή θα υπολογίζεται στις τρεις θητείες. Μετά, ο βουλευτής που θα θέλει να πολιτευθεί εκ νέου θα πρέπει να αλλάξει εκλογική περιφέρεια.
Επίσης, για τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές προβλέπεται ότι στο εξής θα μετέχουν σε ένα και μοναδικό κομματικό όργανο. Αυτό θα είναι το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο θα αντικαταστήσει τη σημερινή Κεντρική Επιτροπή και η συμμετοχή των βουλευτών και των ευρωβουλευτών θα είναι ex officio. Το Εθνικό Συμβούλιο θα απαρτίζεται από 151 μέλη.
Οι προτάσεις Κασσελάκη για τα μέλη
Επιπλέον, σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Κασσελάκη, τα μέλη του κόμματος θα αποφασίζουν για κορυφαία θέματα, όπως τη γραμμή του κόμματος, ενώ θα έχουν καθοριστικό λόγο και στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, όπως συνέβη στις ευρωεκλογές.
Παράλληλα, στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές και μετέχει σε όργανο του κόμματος θα πρέπει να έχει παραιτηθεί από αυτό 24 μήνες πριν
-
17 Απριλιου 2026, 10:45Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
16 Απριλιου 2026, 07:15Θεόδωρος Τσίκας: Απανωτά τα πλήγματα για την Κυβέρνηση! Δύσκολος πλέον ο πολιτικός της βίος… (podcast) -
16 Απριλιου 2026, 07:06Ανεπάρκεια και φέτος στα κονδύλια για τη δακοκτονία, διαπιστώνει ο ΣΕΔΗΚ – Μόλις 9,9 εκατομμύρια ευρώ για την Κρήτη -
17 Απριλιου 2026, 07:15Γιώργος Καραμπελιάς: Ο Όρμπαν, ήταν σε ρόλο 5ης φάλαγγας, για την αποσύνθεση της ΕΕ! Η ήττα του, μεγάλη ήττα και για τους Τραμπ - Πούτιν! (podcast) -
16 Απριλιου 2026, 10:34Χάρης Τσιλιώτης: Η πρόταση Μητσοτάκη για ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή δεν θα προσφέρει τίποτα! (podcast) -
16 Απριλιου 2026, 07:53Εσπερίδα για την ιστορία του ελληνικού βιβλίου ανά τους αιώνες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
