Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός αντικαθιστά την εθνική με την εσωκομματική συναίνεση
Κριτική στον πρωθυπουργό για τη στάση του στο θέμα της επιλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ασκεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Παράλληλα προτείνει τον Τάσο Γιάννιτση για τη θέση του Προέδρου.
«Η συνταγματική αναθεώρηση το 2019 έγινε για να μην οδηγείται η χώρα σε εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και όχι για να καταπατηθεί το πνεύμα του Συντάγματος» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Για πολλές δεκαετίες τηρήθηκε μια παράδοση με ισχυρό ενωτικό συμβολισμό, που εξασφάλιζε ευρύτερες συναινέσεις για τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό. Ο Πρωθυπουργός, όμως, διαψεύδοντας τα λεγόμενα του κατά τη συνταγματική αναθεώρηση του 2019, αντικαθιστά την εθνική συναίνεση με την εσωκομματική του συναίνεση. Και αυτό είναι βαθιά προσβλητικό» προσθέτει.
Η όλη διαχείριση για την Προεδρία της Δημοκρατίας αποκαλύπτει μια αυτοκρατορική συμπεριφορά, που με αλαζονεία περιφρονεί πολιτικές παραδόσεις και θεσμούς.
Σήμερα, με αίσθημα ευθύνης, με σεβασμό στο κύρος του θεσμ
-
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης -
16 Απριλιου 2026, 07:06Ανεπάρκεια και φέτος στα κονδύλια για τη δακοκτονία, διαπιστώνει ο ΣΕΔΗΚ – Μόλις 9,9 εκατομμύρια ευρώ για την Κρήτη
