Αντώνης Σαμαράς: «Θα απέχω από την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας»
αγαπημένα σου στη Google
«Αποδοκιμάζονται η πολιτική της δύσης στο ουκρανικό, η πράσινη μετάβαση, η woke ατζέντα και όλα δείχνουν πως η σημερινή συζήτηση διεξάγεται σ' ένα τοπίο όπου η Δύση τα βάζει με τη Δύση», επισήμανε από το βήμα της Βουλής o πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
«Καταρρέει ένα πολιτικό σύστημα μεταλλαγμένων που εγκατέλειψε τα σύνορα. Το παγκόσμιο σύστημα γίνεται πολυκεντρικό. Η κατάρρευση στην Ευρώπη άρχισε προτού εκλεγεί ο Τραμπ στην Αμερική. Μετά την επανεκλογή του, φάνηκε η γύμνια της Ευρώπης.
Αναφορικά με την τραγωδία των Τεμπών ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως όσοι βγήκαν στους δρόμους βγήκαν χωρίς κομματικές διακρίσεις.
Τόνισε πως το 70% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση απέτυχε.
Ο νόμος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αμφισβήτησε την ίδια την οικογένεια. Δεν προστάτευσε τα δικαιώματα. Μετά την εκλογή Τραμπ ανακαλύψαμε πως τα δύο τελικά είναι δύο».
Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά και τη συμφωνία φιλίας με τη γειτονική χώρα, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως «συμφωνία κάνεις όταν δεν υπάρχουν προβλήματα, όχι μ' αυτούς που σε απειλούν. Είχαμε ήρεμα νερά όχι γιατί η Τουρκία έπαυσε να προκαλεί, αλλά γιατί εμείς παύσαμε να αντιδρούμε. Τώρα που η Τουρκία άρχισε να προμηθεύεται όπλα και από την Αμερική, δεν μπορούμε να αντισταθούμε, εφόσον λέμε ότι η Τουρκία είναι "φίλη" μας».
Στο ουκρανικό μέτωπο, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως «ορθά κρατήσαμε τη στάση που κρατήσαμε. Η Ρωσία κάνει στην Ουκρανία ό,τι η Τουρκία έκανε στην Κύπρο.
-
26 Ιουλιου 2026, 11:27Συντάξεις Αυγούστου 2026: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι -
25 Ιουλιου 2026, 14:53Ρέθυμνο-Βιλανδρέδο: Συλλήψεις και... εξελίξεις για την υπόθεση με το κόψιμο της γλώσσας ενός κτηνοτρόφου -
25 Ιουλιου 2026, 15:40Ιταλία – Ελλάδα 9-10: Η Εθνική πόλο ανδρών για 2η διαδοχική χρονιά στον τελικό του World Cup—Πότε θα γίνει ο μεγάλος τελικός -
26 Ιουλιου 2026, 15:10Πανσέληνος Ιουλίου: Πότε θα δούμε το «Φεγγάρι του Ελαφιού» -
25 Ιουλιου 2026, 07:06Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Άνοδος και στην Κρήτη στις τιμές μίσθωσης το 2025 με τη βασική αιτία να είναι οι... ξένοι επισκέπτες -
25 Ιουλιου 2026, 10:00Η εικόνα στις σχολές στην Κρήτη - Πτώση στις βάσεις εισαγωγής σε 8 από τις 10 πανεπιστημιακές σχολές του Ρεθύμνου
