Απαγόρευση πτήσεων: Ανοίγει 1η Ιουλίου ο τουρισμός
αγαπημένα σου στη Google
Από 1η Ιουλίου «ανοίγει» ο τουρισμός στην Ελλάδα καθώς θα επιτρέπονται οι διεθνείς αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι χώρες για τις οποίες θα συνεχίσει να ισχύει απαγόρευση πτήσεων είναι:
- Βρετανία
- Σουηδία
- ΗΠΑ
- Ρωσία
- Ισραήλ
- Κατάρ
- Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
- Σαουδική Αραβία
- Βόρεια Μακεδονία
Ο κατάλογος λαμβάνει υπόψη το ποσοστό εξάπλωσης του κορωνοϊού στις διάφορες χώρες και τα κριτήρια βασίζονται σε επιδημιολογικά δεδομένα.
Από 1 Ιουλίου ουσιαστικά εγκαινιάζεται ο τουρισμός στη νησιωτική χώρα καθώς θα έχουμε αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια.
Επίσης από 1η Ιουλίου για τις θαλάσσιες αφίξεις επιτρέπεται πλήρως ο κατάπλους των πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτραπεί ουσιαστικά η είσοδος ταξιδιωτών από Ιταλία.
Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα θα συμπληρώνουν με την άφιξη (ή πριν επιβιβαστούν) συγκεκριμένη ηλεκτρονική φόρμα (Passenger load factor) είτε μέσω διαδικτύου, είτε εφαρμογής ή και σε χαρτί, τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα.
Θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά τεστ και θα υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας στις πρωτεύουσες των νομών, όπου θα διαμένουν 14 μέρες όσοι έχουν βγει θετικοί στον ιό.
-
03 Ιουλιου 2026, 07:06Ηρακλής Πυργιανάκης: «Πίσω από το Προεδρικό Διάταγμα για τους οικισμούς, βρίσκονται τεράστια συμφέροντα» -
03 Ιουλιου 2026, 15:35Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα στο Κακό Όρος -
02 Ιουλιου 2026, 22:18Πένθος στη Μεσαρά για την απώλεια του Απόστολου Παυλίδη -
03 Ιουλιου 2026, 07:15Περικλής Ζορζοβίλης: Έτοιμες οι υπογραφές για τον αμυντικό «θόλο», αλλά ασαφής η δική μας συμμετοχή στη κατασκευή του! (podcast) -
03 Ιουλιου 2026, 08:11Καιρός: Τα "μποφόρ" σώζουν την Κρήτη - Υψηλές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα , αναλυτικά η πρόγνωση -
04 Ιουλιου 2026, 07:15Σταύρος Χριστακόπουλος: Η κόντρα Ανδρουλάκη - Τσίπρα στην κεντροαριστερά, κάνει καλό μόνο στον Μητσοτάκη και την ΝΔ! (podcast)
