Απεργία διαρκείας ξεκινούν από τις 13 Ιανουαρίου οι οδηγοί ταξί
αγαπημένα σου στη Google
«Χειρόφρενο» τραβούν οι οδηγοί ταξί από την Τρίτη 13 Ιανουαρίου όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, καθώς θα πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, «χωρίς ορίζοντα».
«Κάθε μέρα θα έχουμε διαδηλώσεις στη Λεωφόρο Καβάλας μέχρι να μας δει ο κ. Κυρανάκης» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος αναφορικά με τις απεργίες των οδηγών ταξί.
Κεντρικό σημείο αντιπαράθεσης, όπως ανέφερε ο ίδιος στα Παραπολιτικά 90,1, αποτελεί η υποχρεωτική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, η οποία, όπως αναφέρει «οδηγεί τον κλάδο σε οικονομικό αδιέξοδο».
Συγκεκριμένα τόνισε πως το κόστος χρήσης ηλεκτρικού οχήματος φτάνει τα 0,14 ευρώ ανά χιλιόμετρο, όταν το πετρέλαιο κοστίζει περίπου 8 λεπτά, την ίδια στιγμή που η αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι κατά 15.000 έως 20.000 ευρώ ακριβότερη από ένα όχημα εσωτερικής καύσης.
Τα αιτήματα των οδηγών ταξί είναι τα ακόλουθα:
-Παράταση στην υποχρεωτική και βίαιη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση για το 2035, με βιώσιμο σχέδιο μετάβασης
-Ξεκάθαρο διαχωρισμό των υπηρεσιών που παρέχει το Ταξί και το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με οδηγό. «Με το Ε.Ι.Χ ο επιβάτης αγοράζει χρόνο για την μετακίνησή του, για αυτό προτείνουμε ελάχιστη μίσθωση στα 150 ευρώ συν Φ.Π.Α για αυτή την υπηρεσία, για ολόκληρη την επικράτεια. Η μεταφορά από ένα σημείο (Α) προς ένα σημείο (Β) είναι έργο που ανήκει στο ταξί» αναφέρει ο κ. Λυμπερόπουλος.
-Αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού που προκαλούν οι εφαρμογές πολυεθνικών απέναντι στον κλάδο και ειδικότερα στα Ράδιο Ταξί.
-Δικαίωμα χρήσης των ειδικών λωρίδων κυκλοφορίας (λεωφορειολωρίδων) από τα έμφορτα.
-Φορολογικό: Δίκαιη φορολογική μεταχείριση – Τερματισμός της φορολογικής επιδρομής
Πηγή: newsit.gr
-
09 Σεπτεμβριου 2026, 11:15Νέα κρίση προ των πυλών στη σχέση Κρητικής Εκκλησίας-Πατριαρχείου εξαιτίας των Σταυροπηγιακών Μονών -
09 Σεπτεμβριου 2026, 17:50ΣΟΚ: Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή - Eξέπνευσε στο νοσοκομείο «Ελπίς» -
09 Σεπτεμβριου 2026, 23:25Αρνείται κάθε σχέση με το θάνατο Μαζωνάκη, ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού ιατρείου- Καταθέτει η γυναικολόγος σύζυγός του -
09 Σεπτεμβριου 2026, 10:52ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Εξ Απορρήτων: Η ιστορία της ΕΥΠ (Μέρος 4ο) - Ο Καλεντερίδης στην Τουρκία, ο Οτσαλάν στην Κένυα! (podcast) -
09 Σεπτεμβριου 2026, 14:04Κρήτη: Εξαντλημένος γύπας εντοπίστηκε από κατοίκους - Ενημερώθηκαν οι Υπηρεσίες για την παραλαβή του -
10 Σεπτεμβριου 2026, 09:00Ηράκλειο: Κοιτούσε στο κινητό τηλέφωνο του ενώ περπατούσε στον Κούλε και έπεσε στη θάλασσα!
