Αποστολή βοήθειας από την Ελλάδα στην Κροατία
αγαπημένα σου στη Google
Άμεση ήταν η συνδρομή της Ελλάδας στο αίτημα της κυβέρνησης της Κροατίας, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για την αποστολή βοήθειας προς αντιμετώπιση των συνεπειών από τον σεισμό μεγέθους 6,4 R που έπληξε χθες τη χώρα, με τραγικό απολογισμό και μεγάλες υλικές ζημιές.
Ειδικότερα, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού, διαθέτει προς τις κροατικές Αρχές για αντιμετώπιση των αναγκών που έχουν προκύψει εξαιτίας του σεισμού και για την ανακούφιση των πληγέντων, σκηνές, αναδιπλούμενα κρεβάτια, υπνόσακους, κλινοσκεπάσματα και θερμάστρες.
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την ετοιμότητά της να αποστείλει κάθε δυνατή βοήθεια προς τις κροατικές Αρχές, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της αμοιβαίας ευρωπαϊκής συνδρομής στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Τα προς διάθεση είδη μεταφέρονται στην Κροατία με αεροσκάφος C-130, ενώ την αποστολή συνοδεύουν στελέχη της Ομάδας Πρώτης Απόκρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
13 Ιουνιου 2026, 19:58Ηράκλειο: Τραγικό τροχαίο με θύμα έναν 50χρονο μοτοσικλετιστή σημειώθηκε στο δρόμο στα Πεζά -
14 Ιουνιου 2026, 22:43Τζόκερ: Τζακ ποτ στην κλήρωση της Κυριακής για τα 1,7 εκατ. ευρώ -
13 Ιουνιου 2026, 12:27Δυο Ελληνίδες, η μια από την Κρήτη, στο 3ο Παγκόσμιο Forum Νέων Αποθεμάτων Βιόσφαιρας, η Δρ. Κατερίνα Μανταδάκη στο newshub.gr (podcast) -
14 Ιουνιου 2026, 07:20Αντώνης Μπενάκης: Η ιστορία ενός πραγματικού «θρύλου» και το εθνικό όραμα που υπηρέτησε ως το τέλος της ζωής του! (podcast) -
13 Ιουνιου 2026, 19:08Σημαντική αύξηση στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια - Η εικόνα στην Κρήτη -
13 Ιουνιου 2026, 21:08Η Δανάη Μπάρκα παντρεύτηκε τον αγαπημένο της, Φάνη Μπότση (φωτος)
