Άργος: Προφυλακιστέοι οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν τον 20χρονο
αγαπημένα σου στη Google
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν κατά τη διάρκεια καταδίωξης τον 20χρονο στο Άργος με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του.
Η διαδικασία κράτησε εννέα ώρες και οι δύο άνδρες θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.
«Δεν υπήρξε δόλος» ισχυρίστηκαν
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία τους ενώπιον του ανακριτή, αντέκρουσαν τα βασικά στοιχεία της κατηγορίας, ενώ τόνισαν ότι δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν.
Παράλληλα, αμφισβήτησαν τον ενδεχόμενο δόλο και σχολίασαν πως πυροβόλησαν για εκφοβισμό.
Οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν το τι έγινε στο τελευταίο στάδιο της καταδίωξης: «Ο ύποπτος προσπάθησε να μας χτυπήσει με το αυτοκίνητο τουλάχιστον δύο φορές, ενώ έχει προκαλέσει φθορές σε υπηρεσιακά οχήματα.
Ήμασταν σε διαφορετικά επίπεδα και τρέχαμε. Οι βολές μας ήταν προειδοποιητικές, για να τον εκφοβίσουμε και να τον υποχρεώσουμε να σταματήσει, ώστε να τον δεσμεύσουμε. Σε καμία περίπτωση δεν στοχεύσαμε προς το μέρος του υπόπτου με πρόθεση να τον τραυματίσουμε. Τρέχαμε και εμείς και εκείνος».
Τι είπε η μητέρα του 20χρονου
H μητέρα του 20χρονου ανέφερε, ότι το παιδί της είναι αυτιστικό με αναπηρία 89%, και έχει δυσκολία στην επικοινωνία. Υποστήριξε ότι το αυτοκίνητο το πήρε κρυφά ενώ εκείνη κοιμόταν και πήγε για μπάνιο.
Υποθέτει ότι όταν οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει, αγχώθηκε γιατί είχε αφήσει το δίπλωμα οδήγησης στο σπίτι, και δεν σταμάτησε.
Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του
Η κατάσταση της υγείας του νεαρού, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ, παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη, ενώ το τι πραγματικά συνέβη στο εγκαταλελειμμένο κτήριο, στον παράδρομο της Εθνικής Άργους, θα φωτίσει τόσο η βαλλιστική, όσο και η ιατροδικαστική εξέταση, τα αποτελέσματα των οποίων θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά.
Οι αστυνομικές Αρχές έχουν συγκεντρώσει 13 κάλυκες από το σημείο, ενώ βρέθηκε και ένα αεροβόλο όπλο στο αυτοκίνητο του νεαρού άνδρα. Aπό την πλευρά τους οι δύο αστυνομικοί φέρονται να υποστηρίζουν, ότι, όταν δεν είχαν οπτική επαφή, ενήργησαν προειδοποιητικές βολές, προκειμένου να κάνουν τον καταδιωκόμενο να σταματήσει.
Ο δικηγόρος υπεράσπισης, Πέτρος Κουκούλης υποστήριξε, ότι σε καμία περίπτωση δεν αποδέχονται τον όρο «ενδεχόμενο δόλο».
Η δικηγόρος της μητέρας του 20χρονου, Μαρία Σφέτσου υποστηρίζει, ότι «το παιδί έχει κάποια προβλήματα ελαφράς διανοητικής αναπηρίας και όπως ανέφερε η μητέρα, δεν είχε κανένα όπλο μαζί του».
-
06 Αυγουστου 2026, 07:07Καλύτερη η εικόνα στην πυρκαγιά στο Καρύδι Σητείας-Ήχησε το 112 -
05 Αυγουστου 2026, 15:10Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός πνευμονολόγος Πάνος Μαματζάκης -
06 Αυγουστου 2026, 07:43Ρέθυμνο: Κλειστά από 10 έως 23 Αυγούστου τα λογιστικά γραφεία -
05 Αυγουστου 2026, 15:40Ολοκληρώνεται η κατάθεση αιτήσεων στην ΕΕΤΑΑ για voucher για ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΑμεΑ και Παιδικούς Σταθμούς -
06 Αυγουστου 2026, 09:05Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Ποιοι γιορτάζουν-Η ευλογία των σταφυλιών και η νηστεία -
05 Αυγουστου 2026, 17:21Έπεσαν οι υπογραφές με την Meridiam για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου -Μία από τις 8 «ενεργειακές λεωφόρους» της Κομισιόν
