Χαλκιδική: Κάλεσαν την αστυνομία για να διώξουν 10χρονη επειδή... περίσσευε στην τάξη του σχολείου
αγαπημένα σου στη Google
Μετά τα δημοσιεύματα για τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων, το φως της δημοσιότητας είδε ένα περιστατικό στη Χαλκιδική, όπου 10χρονη μαθήτρια δεν «χωρούσε» στην τάξη και «διώχθηκε» σε άλλο σχολείο, στην Πορταριά.
Το περιστατικό έγινε γνωστό έπειτα από σχετική καταγγελία. Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης αποφάσισε να «διώξει» τη 10χρονη από το σχολείο στα Σήμαντρα Χαλκιδικής, ούτως ώστε να μην δημιουργήσει δεύτερο τμήμα στην Ε’ τάξη του Δημοτικού. Το κορίτσι τώρα καλείται να πάει σχολείο στην Πορταριά που, όπως καταγγέλλει η οικογένειά της, είναι αρκετά χιλιόμετρα μακριά και δεν υπάρχει η δυνατότητα να συμβεί αυτό.
Από την πλευρά του, ο πατέρας της 10χρονης μαθήτριας ανέφερε πως κατά τη δεύτερη ημέρα μετά τον αγιασμό, κι ενώ τους ανακοινώθηκε η εντολή να πάει το παιδί σχολείο στην Πορταριά, διαμαρτυρήθηκε και το σχολείο κάλεσε την αστυνομία για να επιληφθεί της κατάστασης.
Ο πατέρας της 10χρονης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 δήλωσε πως το κατάλαβε ότι η αστυνομία είχε έρθει για την κόρη του. «Την κάλεσε ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εμένα με πήρε τηλέφωνο η διευθύντρια του σχολείου. Το παιδί μου φοβόταν πολύ. Ευτυχώς και η διευθύντρια και η αστυνομία αρνήθηκαν να τη διώξουν. Είπαν στο παιδί να πάρει το λεωφορείο και να πάει στο άλλο σχολείο».
Από την πλευρά της η Μαρία Τασοπούλου, εκπαιδευτικό μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, δήλωσε σοκαρισμένη από το περιστατικό και υποστήριξε πως «η ευθύνη ξεκινάει από την κυβέρνηση και από το υπουργείο που έχει δώσει αυτή την εντολή. Η εφαρμογή της εντολής από τον προϊστάμενο ξεπερνάει τα όρια της αυστηρότητας». Είπε μάλιστα, πως στην Χαλκιδική έγινε παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που υπάρχουν στο εκπαιδευτικό τομέα.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
