Χωρίς σηματοδότηση και ο Προαστιακός στο τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο»

«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου, μετά την τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28.02.2023).
Επιβάτες και εργαζόμενοι αναφέρουν πολλά προβλήματα τα οποία υπήρχαν χρόνια στο δίκτυο, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες και για βλάβη λίγο πριν γίνει το δυστύχημα με τα τρένα στα Τέμπη, ενώ δε λειτουργούσε το σύστημα τηλεειδοποίησης.
Παρόμοια καταγγελία υπάρχει τώρα και για τον Προαστιακό. Ο Ηλίας Τρευλός, μέλος της ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, επιβεβαίωσε την πληροφορία πως δεν υπάρχει σύστημα σηματοδότησης ούτε στον Προαστιακό στο κομμάτι «Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο».
Μιλώντας στο OPEN είπε πως «ένα κομμάτι λειτουργεί, ένα κομμάτι όχι στον άξονα αυτόν.
Ακόμη και να λειτουργούσε αυτό το κομμάτι ακριβώς επειδή χθες έγιναν πολλές αναφορές με όλες αυτές τις απίστευτες παραλείψεις και τα κενά που υπάρχουν, δεν λύνεται το πρόβλημα.
Ο έλεγχος της κυκλοφορίας δεν αντιμετωπίζεται μόνο με 4-5 χιλιόμετρα. Πρέπει να είναι στο σύνολό του, σε πλήρη λειτουργία και να υπάρχει στο κέντρο ελέγχου συνολική εικόνα πού βρίσκεται η κάθε αμαξοστοιχία».
-
25 Μαρτιου 2023, 11:54Ηράκλειο: Μαθητική παρέλαση στην πόλη για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου (φωτο)
-
25 Μαρτιου 2023, 07:10Κρήτη: Στα σκαριά μια μοναδική φωτογραφική έκθεση ρεαλιστικών αναπαραστάσεων του 1821 (ΦΩΤΟ)
-
25 Μαρτιου 2023, 17:40Συναγερμός για την εξαφάνιση 20χρονου από την Κάτω Τούμπα
-
25 Μαρτιου 2023, 15:16Ηράκλειο: Συγκίνησε τον κόσμο η παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων (Φώτο +Βίντεο)
-
26 Μαρτιου 2023, 14:45Ηράκλειο: Θρήνος για την 22χρονη Πένυ που σκοτώθηκε στο τροχαίο στις Αρχάνες
-
26 Μαρτιου 2023, 10:06Ηράκλειο: Τραγικό δυστύχημα μετά από ανατροπή αυτοκινήτου στις Αρχάνες- Νεκρή 22χρονη κοπέλα