Δίκη Βαλυράκη: «Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος του πατέρα μου», κατέθεσε ο γιος του
αγαπημένα σου στη Google
«Φόβητρα του Ευβοϊκού κόλπου» χαρακτήρισε τους δυο κατηγορούμενους ψαράδες για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη η σύζυγός του Μίνα, κατά την κατάθεσή της στη δίκη της υπόθεσης.
Σε εγκληματική ενέργεια απέδωσε τον θάνατο του πρώην υπουργού και ο γιος του.
Για προσχεδιασμένη δολοφονία έκανε λόγο η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη καταθέτοντας για δεύτερη συνεδρίαση στο δικαστήριο.
«Πιστεύω ότι οι κατηγορούμενοι περίμεναν το σύζυγό μου. Ήταν τα φόβητρα του Ευβοϊκού κόλπου. Πέντε χρόνια δεν έχω πατήσει στο σπίτι μου στην Ερέτρια, δεν έχετε καταλάβει τι περνάμε», σημείωσε.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δικηγόρος οικογένειας Βαλυράκη, τόνισε από την πλευρά της, ότι «αισθανόμαστε το χρέος, η δολοφονία του Βαλυράκη να τιμωρηθεί όπως πρέπει και τα περιστατικά που οδήγησαν στη δολοφονία του κι όλες οι μεθοδεύσεις της συγκάλυψης, να βγουν στο φως».
Ο θάνατος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας, υποστήριξε και ο γιος του, Γιάννης Βαλυράκης.
«Βλέπω τον πατέρα μου χτυπημένο στο πρόσωπο σε πάρα πολλά σημεία. Είναι μία εικόνα που δεν ξεχνιέται. Τέσσερα χρόνια τώρα την έχω μπροστά μου. Ήμουν σε σοκ», υπογράμμισε.
Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν πολιτικοί φίλοι του πρώην Υπουργού, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Νίκος Σηφουνάκης, ο Γιώργος Λιάνης αλλά και η γυναίκα του Αντώνη Σαμάρα, καθώς οι δύο οικογένειες συνδέονται με στενή φιλία.
Οι δύο κατηγορούμενοι ψαράδες δηλώνουν αθώοι.
Η Παναγιώτα Σκούρτη, συνήγορος κατηγορουμένων σχολίασε ότι «επιμένουμε στην αθωότητα των εντολέων μας, είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε σε μια δίκαιη δίκη».
Η δίκη θα συνεχιστεί την Δευτέρα με τις καταθέσεις των υπολοίπων μελών της οικογένειας Βαλυράκη.
-
19 Ιουνιου 2026, 11:05Το τελευταίο αντίο την Κυριακή στον 42χρονο Κώστα που έδωσε ζωή με το θάνατο του -
20 Ιουνιου 2026, 12:39Αισθητός μέχρι το Ηράκλειο ο διπλός ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε ανατολικά της Γαύδου -
20 Ιουνιου 2026, 12:35Πένθος στην Ιερά Μονή Επανωσήφη για την εκδημία του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Σέργιου Τσουκαλά -
19 Ιουνιου 2026, 12:00ΝΔ: Επιχείρηση «Φιλότιμο» για την ανακοπή Σαμαρά -
19 Ιουνιου 2026, 09:05Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
20 Ιουνιου 2026, 07:00Γ. Ανδρουλάκης στο newshub.gr: «Τα λαγόψαρα μας έχουν αποτελειώσει» - 198 καταγεγραμμένα περιστατικά σε λουόμενους
