Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ
Πρώτο κόμμα εξακολουθεί να παραμένει η ΝΔ με διψήφιο προβάδισμα από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που έχει επανέλθει στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview που δημοσιεύεται σήμερα Τρίτη (13.5.25) στην ψηφιακή εφημερίδα «Political».
Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ 15,9 μονάδες στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας έχει υποχωρήσει στην τέταρτη θέση, πίσω από την Ελληνική Λύση που έχει ανέβει τρίτη. Την ίδια ώρα, χαμηλά παραμένουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, η ΝΔ λαμβάνει 30%, το ΠΑΣΟΚ 14,1%, η Ελληνική Λύση 9,7%, η Πλεύση Ελευθερίας 8,9%, το ΚΚΕ 8,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5%, το Κίνημα Δημοκρατίας 4,3%, η Νίκη 4,1%, το ΜέΡΑ25 3,8%, η Φωνή Λογικής 3,3%, η Νέα Αριστερά 1,9% και οι Σπαρτιάτες 1,7%.

Η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στη δημοσκόπηση της Interview
Στην ερώτηση «αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;», η ΝΔ συγκεντρώνει 24,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, η Ελληνική Λύση 8,2%, η Πλεύση Ελευθερίας 7,3%, το ΚΚΕ 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,1%, το Κίνημα Δημοκρατίας 3,7%, το ΜέΡΑ25 3,6%, η Νίκη 3,3%, η Φωνή Λογικής 3%, η Νέα Αριστερά 1,7%, οι Σπαρτιάτες 1,6%, άλλο κόμμα 5%, ενώ το 14,7% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει.

Η πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Interview
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να παραμένει η πρώτη επιλογή των πολιτών στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας.
Ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 29,8% των απαντήσεων και ακολουθούν: ο «κανένας» με 26,4%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 9,8%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 6,7%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 5,9%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου 5,4%, ο Σωκράτης Φάμελλος με 4,1%, ο Στέφανος Κασσελάκης με 3,9%, η Αφροδίτη Λατινοπούλου με 2,1%, ο Δημήτρης Νατσιός με 1,9%, ο Αλέξης Χαρίτσης με 1,7%, ο Βασίλης Στίγκας με 1,3%, ενώ δεν γνωρίζω/δεν απαντώ λέει το 1%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να παραμένει η πρώτη επιλογή των πολιτών στο ερώτημα «ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός»
Παράλληλα οι πολίτες εκτιμούν ότι η κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (23,4%) είναι αυτή που θα είναι ικανή να διαχειριστεί μια περίπτωση σοβαρής κρίσης – εθνικής, υγειονομικής ή οικονομικής – με το 11,6% να απαντά ΠΑΣΟΚ, άλλη το 10%, την Ελληνική Λύση το 7,3, το ΚΚΕ το 5,4%, τον ΣΥΡΙΖΑ το 4,9%, την Πλεύση Ελευθερίας το 3,7%.
Ως σοβαρότερο πρόβλημα οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση επιλέγουν την ακρίβεια (27,9%) και κεντρικό κριτήριο ψήφου τα οικονομικά της οικογένειάς τους (19,5%).

Η ακρίβεια παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα σύμφωνα με τους πολίτες

Η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους είναι το πρώτο κριτήριο των ψηφοφόρων στις εκλογές σύμφωνα με τη δημοσκόπηση
Το 17,2% επιλέγει ως κριτήριο την ιδεολογική και κομματική τοποθέτηση, το 16,6% την κατάσταση του συστήματος Υγείας, το 13,3% την απόδοση δικαιοσύνης στην υπόθεση των Τεμπών, το 11,4% την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παράνομης μετανάστευσης και το 7,4% την κατάσταση του συστήματος Παιδείας.
-
06 Μαΐου 2026, 15:37Θέμα Newshub.gr: Ανησυχία για πιθανή διασπορά του hantavirus εκτός του πλοίου MV Hondius -
07 Μαΐου 2026, 07:00Ηράκλειο: Ντυμένος στα λευκά ο 21χρονος Νικήστρατος στο τελευταίο αντίο -
06 Μαΐου 2026, 09:55Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
06 Μαΐου 2026, 07:00Εκτέλεση 20χρονου στην Αμμουδάρα: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκληματος -
06 Μαΐου 2026, 21:40Ηράκλειο: Οι μηνύσεις του 21χρονου κατά του δολοφόνου του και η παραβίαση των περιοριστικών όρων -
07 Μαΐου 2026, 14:06Ράγισαν “καρδιές” στο αντίο του Νικήστρατου που κηδεύτηκε ντυμένος γαμπρός - Η τραγική ειρωνεία που συνδέει τη γέννηση και τη δολοφονία του
