ΕΕ: H Eλλάδα στις πρώτες χώρες που είναι έτοιμες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού
αγαπημένα σου στη Google
Η Ελλάδα είναι μεταξύ των πρώτων χωρών που θα συμμετάσχουν στις δοκιμές για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό ανέφερε ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος σε ενημέρωση προς τους ανταποκριτές.
Οι χώρες χωρίζονται σε τρία γκρουπ με βάση το κατά πόσο είναι έτοιμες τεχνικά για το πιστοποιητικό, ενώ οι δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου.
Εκτός από την Ελλάδα, μεταξύ των χωρών που ανήκουν στην πρώτη ομάδα, είναι η Ισπανία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Βουλγαρία, η Εσθονία, το Λουξεμβούργο. Η Κύπρος ανήκει στο δεύτερο γκρουπ που θα προχωρήσει σε δοκιμές λίγο αργότερα.
Το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό θα είναι τεχνικά έτοιμο την 1η Ιουνίου σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος. Ο στόχος είναι να λειτουργήσει πλήρως στις 30 Ιουνίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
08 Οκτωβριου 2026, 15:35Ηράκλειο: Δυναμική απάντηση μέσω της Δικαιοσύνης για τους κατοίκους, μετά τις δηλώσεις Πλεύρη για τη Δομή -
07 Οκτωβριου 2026, 09:30Έντονη διαμαρτυρία από το Δήμο Χερσονήσου για το κυκλοφοριακό χάος στον ΒΟΑΚ στο τμήμα Καστερός-Γούρνες -
07 Οκτωβριου 2026, 08:10Γιάννης Μπασιάς: Γιατί η ενεργειακή ανελαστικότητα είναι το εμπόδιο στη πτώση τιμών ενέργειας! Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα! (podcast) -
07 Οκτωβριου 2026, 10:30Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
08 Οκτωβριου 2026, 07:06Προσφυγικό: Απολογούνται σήμερα για τη μεταφορά μεταναστών από τη Λιβύη στην Κρήτη -
08 Οκτωβριου 2026, 10:40Η επόμενη μέρα μετά τη ρήξη Βίσση-Καρβέλα: Γιατί δεν θα τραγουδήσει φέτος στο «Αθηνών Αρένα»
