Εκπαιδευτικοί: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 10/3
αγαπημένα σου στη Google
Δίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Μαρτίου στη 1 μμ ως αντίδραση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών, ζητώντας να αρθεί άμεσα η απόφαση του Υπουργού Παιδείας που έθεσε σε δυνητική αργία εκπαιδευτικό.
Συγκεκριμένα, η ΟΛΜΕ τονίζει πως: «Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους/τις διωκόμενους/ες συναδέλφους/ισσες και θα πάρουμε όλες τις πρωτοβουλίες για να ανακληθεί η απόφαση για την Δυνητική Αργία της Χρύσας Χοτζόγλου και όλα τα πειθαρχικά!
Κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘΑ την Δευτέρα 13:00. Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις στήριξης με κάθε τρόπο. Προκηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας για την διευκόλυνση των συναδέλφων προκειμένου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση».
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, αναφέρει ότι: «Με μια πρωτοφανή απόφαση, ο Υπουργός Παιδείας θέτει συνάδελφο, μέλος της Ε.Λ.Μ.Ε. Πειραιά σε δυνητική αργία εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης, παρακάμπτοντας μέχρι και τη γνωμοδότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, που ομόφωνα αποφάσισε να μη θέσει τη συνάδελφο σε αργία μέχρι να εξετασθεί η υπόθεση επί της ουσίας.
Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί παραπέμπονται αυτές τις μέρες σε πειθαρχικά στο πλαίσιο μιας τεράστιας βιομηχανίας συνδικαλιστικών διώξεων, επειδή υλοποιούν τις αποφάσεις του κλάδου.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στηρίζει την κινητοποίηση της Ο.Λ.Μ.Ε. στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. τη Δευτέρα και ώρα 13:00. Προκηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας για τις δύο τελευταίες ώρες του πρωϊνού κύκλου και τις δύο πρώτες του ολοήμερου, για τη διευκόλυνση των συναδέλφων προκειμένου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Να αρθεί άμεσα η αυταρχική απόφαση του Υπουργού Παιδείας να θέσει σε δυνητική αργία εκπαιδευτικό λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης».
Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, επισημαίνει μεταξύ άλλων πως: «Η ΟΙΕΛΕ εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία της για την απόφαση του Υπουργού Παιδείας που έθεσε τη συνάδελφό μας εκπαιδευτικό και μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά Χρύσα Χοτζόγλου σε δυνητική αργία, ποινικοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση. Η ενέργεια αυτή είναι απολύτως ακατανόητη, καθώς δεν λαμβάνει υπόψη την ομόφωνη απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής που με 5-0 αποφάσισε την αθώωσή της!
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη Χρύσα Χοτζόγλου και σε κάθε συνάδελφο που διώκεται για το απαράγραπτο, συνταγματικό δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης. Το οργανωμένο εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να δώσει ενωμένο την απάντηση στην ενίσχυση του αυταρχισμού στο χώρο της Παιδείας.
Καλούμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο σε κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘΑ την Δευτέρα 10/3 στις 13:00».
-
01 Αυγουστου 2026, 23:09Στη Μαλακάσα οι μετανάστες που εντοπίστηκαν νότια της Κρήτης -
01 Αυγουστου 2026, 07:20Έκκληση βοήθειας για την μόλις 19 μηνών μικρή Αλεξία με κακοήθη όγκο 4ου βαθμού -
01 Αυγουστου 2026, 09:20Φονική φωτιά στο Ρέθυμνο: Κακουργηματική δίωξη στον υπεύθυνο λειτουργίας δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ που απολογείται σήμερα -
01 Αυγουστου 2026, 20:45Φίδι δύο μέτρων εισέβαλε σε αποθήκη κατοικίας στην Εύβοια -
31 Ιουλιου 2026, 23:50Ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα σε Πόρτο Γερμενό και Δομβραίνα - Οι φλόγες απειλούν σπίτια -
01 Αυγουστου 2026, 12:25Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στο νότιο Ρέθυμνο: Παραμένει ο κίνδυνος για αναζωπυρώσεις, ρίψεις νερού και από αέρος-αμέτρητες καταστροφές (Live)
