Φωτιά στην Ηλεία: Προσήχθη ένας ύποπτος για εμπρησμό

Στα χνάρια των υπαίτιων για τη καταστροφική φωτιά στα Άγναντα, στην Ηλεία φαίνεται πως είναι οι Αρχές, οι οποίες αργά χθες το απόγευμα προσήγαγαν άτομο κατόπιν υπόδειξης δύο κατοίκων.
Μάλιστα αργά το βράδυ της Πέμπτης, συνεχιζόταν η προανάκριση προκειμένου να εξακριβώσουν αν πράγματι το άτομο αυτό φέρει την ευθύνη για την καταστροφική πυρκαγιά που μετέτρεψε σε κρανίου τόπο τα Άγναντα, ενώ αναζητείται ακόμη ένας.
Λίγο μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, δύο άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα, κάτοικοι του χωριού Άγναντα, υπέδειξαν στις πυροσβεστικές αρχές δύο συγκεκριμένα πρόσωπα ως τους υπαίτιους για τη φωτιά. Αμέσως, από τους πυροσβέστες ειδοποιήθηκε η Αστυνομία Αμαλιάδας, καθώς και ειδικό ανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο λίγες ώρες αργότερα έφθασε από την Αθήνα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της ιστοσελίδας, patrisnews.com, στο χωριό Άγναντα.
Μάλιστα, τα δύο άτομα καθ’ όλη τη διάρκεια της πυρκαγιάς κινούνταν κοντά στις πυροσβεστικές δυνάμεις και παρακολουθούσαν την επιχείρηση κατάσβεσης. Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο ξεκίνησε αμέσως μόλις έφθασε τη διαδικασία συλλογής προανακριτικού υλικού, όπου οι δύο μάρτυρες κατήγγειλαν επισήμως τα δύο άτομα που έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους.
Η διαδικασία της προανάκρισης ολοκληρώθηκε περίπου στις 9 το βράδυ, όπου και ο ένας εκ των δύο που βρισκόταν στο κοινοτικό γραφείο που είχε εγκατασταθεί το κλιμάκιο, προσήχθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αμαλιάδας. Το δεύτερο άτομο στη συνέχεια αναζητούνταν.
Ηλεία: Χωρίς ενεργό μέτωπο οι πυρκαγιές σε Τραγανό και Βάρδα – Καλύτερη εικόνα στην περιοχή Άγναντα
Χωρίς ενεργό μέτωπο και οριοθετημένες είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φωτιές που εκδηλώθηκαν χθες το απόγευμα σε δασικές εκτάσεις στις περιοχές Τραγανό και Βάρδα στην Ηλεία, ενώ η φωτιά στην περιοχή 'Αγναντα παρουσιάζει καλή εικόνα.
Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή Τραγανό του δήμου Πηνειού εξακολουθούν να επιχειρούν 38 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα και 14 οχήματα, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις μέσα στην καμένη έκταση.
Στην περιοχή της Βάρδας, του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ώστε να κατασβέσουν πλήρως την φωτιά και να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις.
Στην περιοχή 'Αγναντα του δήμου Ήλιδας, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που συνεχίζουν να επιχειρούν, αποτελούνται από 115 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 36 οχήματα.
Η φωτιά, όπως προαναφέρθηκε, παρουσιάζει καλή εικόνα και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής εξακολουθούν να επιχειρούν, προκειμένου να την ελέγξουν πλήρως.
Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, υπάρχει ετοιμότητα, ώστε να επιχειρήσουν εναέρια μέσα και στις τρεις φωτιές, εάν αυτό βέβαια χρειαστεί.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
09 Αυγουστου 2022, 11:10Ηράκλειο: Πόνος και θλίψη για το χαμό του 20χρονου Γιώργου... (φωτογραφίες)
-
09 Αυγουστου 2022, 00:35Ηράκλειο: Ένας 20χρονος έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, σε κεντρικό δρόμο της πόλης!
-
09 Αυγουστου 2022, 21:02Σε σοκ η κοινωνία στον Άγιο Βλάση - 38χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα από δική του σφαίρα
-
10 Αυγουστου 2022, 13:42Μεσαρά: Η μοιραία κίνηση του ηλικιωμένου που σκοτώθηκε σε τροχαίο... (φωτογραφίες)
-
10 Αυγουστου 2022, 15:12Μεσαρά: Και δεύτερο τροχαίο, μετά το θανατηφόρο με θύμα έναν ηλικιωμένο!
-
10 Αυγουστου 2022, 11:36Θανατηφόρο τροχαίο με ένα νεκρό στο δρόμο Μοίρες-Τυμπάκι