Φυτεία με πάνω από 6.600 δενδρύλλια κάνναβης βρέθηκε και κατασχέθηκε από την ΕΛΑΣ, 11 συλλήψεις
αγαπημένα σου στη Google
Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια μεγάλης φυτείας κάνναβης σε θερμοκήπιο στην Κορινθία, με πάνω από 6.600 δενδρύλλια και στην σύλληψη 11 ατόμων μεταξύ αυτών και των αρχηγών του κυκλώματος, προχώρησαν οι αστυνομικοί.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης σε περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας μετά από πληροφορίες από τις αλβανικές Αρχές και οδήγησε στην σύλληψη 11 ατόμων, εκ των οποίων τα 9 φέρονται ως μέλη της οργάνωσης (7 αλλοδαποί και 2 ημεδαποί), μεταξύ αυτών και τα δύο αρχηγικά στελέχη. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων και μεταναστευτικής νομοθεσίας, κατά περίπτωση.
Οι ρόλοι και ο τρόπος δράσης
Όπως προκύπτει από την έρευνα, τα δύο αρχηγικά μέλη, ηλικίας 40 και 41 ετών, είχαν αναλάβει τον πλήρη σχεδιασμό και τον έλεγχο της οργάνωσης, καθορίζοντας τον χώρο καλλιέργειας, την προμήθεια σπόρων και υλικών, καθώς και τη διαχείριση του προσωπικού. Παράλληλα, είχαν εντάξει στο κύκλωμα και μέλη με συγκεκριμένους εκτελεστικούς ρόλους για τη λειτουργία της φυτείας.
Στο πλαίσιο της δράσης τους, ο 52χρονος φέρεται να είχε τον ρόλο του διαχειριστή της καλλιέργειας, ενώ δεύτερος 52χρονος είχε παραχωρήσει αγροτεμάχιο για την εγκατάσταση της φυτείας και συμμετείχε στην επιτήρηση του χώρου. Επιπλέον, 47χρονη και 36χρονη παρείχαν υποστηρικτικές υπηρεσίες, ενώ 37χρονος και 35χρονος είχαν αναλάβει τη συστηματική επίβλεψη και φροντίδα των φυτών, λειτουργώντας παράλληλα και ως φύλαξη της εγκατάστασης. Ένα ακόμη μέλος, 45 ετών, φέρεται να είχε εγκαταστήσει επιμέρους καλλιέργεια στην περιοχή όπου διέμενε.
Κατά τις έρευνες σε θερμοκήπιο, σπίτια και εξωτερικούς χώρους, κατασχέθηκαν συνολικά 6.620 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 70 έως 130 εκατοστών, 890 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, σπόροι κάνναβης, 4.080 ευρώ, περίστροφο με 10 φυσίγγια, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 13 κινητά τηλέφωνα και τέσσερα οχήματα.
Σε μία από τις οικίες εντοπίστηκε το όπλο και τα φυσίγγια, με αποτέλεσμα τη σύλληψη 44χρονου ημεδαπού, ενώ συνελήφθη και 30χρονη αλλοδαπή για παράνομη παραμονή στη χώρα. Σύμφωνα με την αστυνομία, πέντε από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοια και άλλα αδικήματα.
Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
protothema.gr
-
10 Ιουνιου 2026, 15:50Θλίψη στον ορειβατικό κόσμο της Κρήτης για την απώλεια του Μανόλη Δακανάλη -
10 Ιουνιου 2026, 18:40Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Έρχεται «δεύτερη ευκαιρία» για 30.000 χωρίς νέα αίτηση -
10 Ιουνιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
10 Ιουνιου 2026, 07:00Σταύρος Γαβαλάς: «Στον αυτόματο πιλότο» φέτος η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων και αυτός… «δεν λειτουργεί»! -
11 Ιουνιου 2026, 08:36Ηράκλειο: Ενώπιον του εισαγγελέα σήμερα οι τρεις συλληφθέντες για τον θάνατο του κοινοτάρχη Αλέξανδρου Δασκαλάκη -
10 Ιουνιου 2026, 16:42Ο ΟΦΗ ξεκινά το ταξίδι στην Ευρώπη: H επίσκεψη στο Παγκρήτιο, η παρουσίαση της UEFA και η άδεια της ΕΠΟ
