Γ. Σακελλαρίδης: Ο Τσίπρας κάνει τα ίδια λάθη -Η μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023 έφερε κρίση αξιοπιστίας στην Αριστερά
αγαπημένα σου στη Google
Την άποψη ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν καλύπτει το κενό που υπάρχει εξέφρασε στην εκπομπή UPDATE του ΕΡΤnews ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αναφερόμενος στη «μεγάλη κρίση στον προοδευτικό χώρο και στην Αριστερά», όπως χαρακτηριστικά είπε, καθώς και στην ανάγκη «να βρεθεί μια θετική διέξοδος για ένα ευρύ πολιτικό ακροατήριο που έχει εμπιστευτεί την Αριστερά όλα τα προηγούμενα χρόνια, που είχε συνδεθεί με την Αριστερά, την είχε εμπιστευτεί, την είχε πιστέψει, είχε κινητοποιηθεί μέσα από τον χώρο της, αλλά έχασε τη πορεία του, απογοητεύτηκε και σήμερα στηρίζει κόμματα της αντιπολιτικής, του λαϊκισμού ή στη χειρότερη περίπτωση κάθεται απλά σπίτι και δεν συμμετέχει καν στην εκλογική διαδικασία».
Σακελλαρίδης: Μήτρα της ευρύτερης κρίσης στην Αριστερά η μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023
Αναπτύσσοντας περαιτέρω τον προβληματισμό του, ο κ. Σακελλαρίδης χαρακτήρισε ως «μήτρα» της ευρύτερης κρίσης στον χώρο της Αριστεράς τη «μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ» στις εκλογές του 2023, επισημαίνοντας ότι «κανένας αυτή τη στιγμή στην κοινωνία ή μάλλον πολύ λίγος κόσμος μας ακούει, γιατί υπάρχει μια κρίση αξιοπιστίας».
«Αν αυτή την κρίση αξιοπιστίας δεν τη βάλουμε ως ένα από τα βασικά στοιχεία της κρίσης της πολιτικής σήμερα και νομίζουμε ότι απλά είναι το ζήτημα του περιεχομένου της πολιτικής, τότε κάνουμε ένα πολύ μεγάλο λάθος» συνέχισε ο κ. Σακελλαρίδης, υποστηρίζοντας ότι η κρίση αυτή σχετίζεται τόσο με τα πρόσωπα όσο και με τη μεθοδολογία που ακολουθείται, «δηλαδή με το να προσπαθούμε να κρατάμε ικανοποιημένα τα ακροατήρια όλα μαζί σε μια λογική, να τσαλαβουτήσουμε σε θολά νερά για να μη γίνουμε δυσάρεστοι σε κανέναν. Και με αυτό τον τρόπο “να διευρυνθεί έτσι ο πολιτικός μας κύκλος”».
Σακελλαρίδης: Ο Τσίπρας επαναλαμβάνει τα λάθη του 2023
«Νομίζω ότι ήταν η λανθασμένη συνταγή που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2023 και σήμερα το βλέπουμε να αναπαράγεται ως επανάληψη εκείνης της περιόδου από την ΕΛΑΣ, το κόμμα του κ. Τσίπρα», υπογράμμισε ο κ. Σακελλαρίδης.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον πολιτικό προσανατολισμό του κ. Τσίπρα και τις διαφορές του με τη Νέα Αριστερά, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι «ακόμα και στο πλαίσιο των γενικών διακηρύξεων που έχουμε ακούσει και τις επόμενες μέρες από εκπροσώπους της ΕΛΑΣ στα κανάλια, έχουμε μπερδευτεί με τις πολλαπλές διαφορετικές εκφωνήσεις, είτε αυτές έχουν να κάνουν με τις σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ και σε σχέση με τη συνέχιση ή όχι της στρατηγικής συμφωνίας, είτε σε σχέση με τη γενοκτονία στη Γάζα, είτε σε σχέση με το τι πρέπει να γίνει για την ακρίβεια και με τον μισθό ο οποίος τελειώνει στις 15 του μήνα», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν πολλαπλές εκφωνήσεις, δεν γίνονται ξεκάθαρα τα ζητήματα, δεν είναι ξεκάθαρες οι θέσεις».
Παράλληλα, σημείωσε: «Ακόμα και στα ζητήματα που έχει πάρει, θέσεις που αφορούν για παράδειγμα την ενέργεια και τη ΔΕΗ, δεν έχει γίνει καμία ανάδειξη του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η αγορά της ενέργειας, τα ολιγοπώλια, τα καρτέλ, το χρηματιστήριο της ενέργειας, η οριακή τιμή στην ενέργεια, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον πυρήνα της ενεργειακής κρίσης που πληρώνουν σήμερα τα νοικοκυριά και εκτινάσσονται τα κέρδη των ολιγοπωλίων της ενέργειας. Βλέπουμε ότι δεν παίρνει καμία απολύτως θέση και προσπαθεί στην ουσία εξ απαλών ονύχων να τοποθετηθεί γύρω απ’ αυτά τα ζητήματα», εκτιμώντας ότι όλα αυτά γίνονται «αυτή τη στιγμή από κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ και την ΕΛΑΣ, για να αποτελέσουν συστημικούς πυλώνες και στην ουσία να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στα συμφέροντα, στα κόμματα, στα ολιγοπώλια, στην ολιγαρχία, στα καρτέλ».
iefimerida.gr
-
01 Ιουνιου 2026, 13:24Hράκλειο: Θρήνος για τον 21χρονο Φοίβο που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή -
02 Ιουνιου 2026, 11:25Η αμιβανταμάμπη εξαφάνισε πλήρως καρκινικούς όγκους σε ασθενείς- «Πρωτοφανή αποτελέσματα» λένε οι ειδικοί -
02 Ιουνιου 2026, 13:45Ηράκλειο: Ο Αντώνης Σαμαράς ανοίγει τον κύκλο εκδηλώσεων του «ΝΟΗΜΑ - ΚΡΗΤΗ» -
01 Ιουνιου 2026, 07:15Γιώργος Αϋφαντής: Η Κυβέρνηση έτοιμη να πετάξει πετσέτα στο … ρίνγκ! Ο λαός σε επαγρύπνηση και εγρήγορση για τα εθνικά μας! (podcast) -
01 Ιουνιου 2026, 16:40Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Χτυπούσε την 39χρονη με τη ζώνη, σοκάρουν οι μαρτυρίες γειτόνων -Όσα υποστήριξε ο δράστης -
01 Ιουνιου 2026, 08:40Δολοφονία στην Καλαμάτα: 41χρονος σκότωσε τη σύζυγό του
