Κακοκαιρία Ελπίς: «Τα δύσκολα έρχονται από Δευτέρα»

Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, ανέφερε στην πρόβλεψη του καιρού ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, καθώς η εμφάνιση της κακοκαιρίας «Ελπίς» δεν έχει δείξει ακόμη το πραγματικό της μέγεθος και αναμένεται να φανεί τις επόμενες ώρες.
Πιο συγκεκριμένα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ανέφερε στην πρόβλεψη του καιρού πως τη Δευτέρα και την Τρίτη θα φανεί το μεγαλύτερο «χτύπημα» της κακοκαιρίας «Ελπίς» στις περιοχές της χώρας από τη Χαλκιδική και κάτω ενώ στην Αττική αναμένονται έντονα φαινόμενα τα ξημερώματα της ερχόμενης Τρίτης.
Αρχικά, η θερμοκρασία θα είναι πολύ χαμηλή κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου (21.1.2022) και από αύριο οι χιονοπτώσεις αναμένονται να είναι έντονες στο Αιγαίο αλλά και στο Ιόνιο Πέλαγος σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και ιδιαίτερα στα νησιά των Κυκλάδων.
«Τα δύσκολα έρχονται από Δευτέρα» τόνισε ο κ. Μαρουσάκης καθώς το νέο ισχυρό κύμα χιονοπτώσεων θα σαρώσει πολλές περιοχές της χώρας, όπως η Αττική και η Βοιωτία, η Εύβοια, η Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη αλλά και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται ο κρατικός μηχανισνός στη χώρα για την κακοκαιρία «Ελπίς».
Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα θα λειτουργήσουν στις Περιφερειακές Ενότητες που αναμένεται να πλήξει η κακοκαιρία με τη συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Επιπλέον θα ενεργοποιηθεί το 112 εφόσον κριθεί απαραίτητο για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία των φαινομένων.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε όλη την επικράτεια βρίσκονται επίσης σε ετοιμότητα, ώστε να συνδράμουν όπου χρειαστεί με προσωπικό και μέσα.
Οι δήμοι έχουν λάβει οδηγίες για τη διευκόλυνση των εμβολιασμών και την απρόσκοπτη προσέλευση των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα.
Επί ποδός επίσης βρίσκεται και ο ΔΕΔΔΗΕ καθώς συνεργεία του έχουν μετακινηθεί προς νησιωτικές και άλλες περιοχές με δύσκολη πρόσβαση, όπου ενδέχεται να παρουσιαστούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.
Νέα σύσκεψη συντονισμού και εκ νέου αξιολόγησης της κατάστασης θα υπάρξει αύριο σε κεντρικό επίπεδο
-
25 Μαΐου 2022, 14:48ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών 11,77 εκατ. ευρώ - Νέες πληρωμές ως 15.000 ευρώ
-
24 Μαΐου 2022, 11:30Θλίψη για τους ορειβάτες του Ηρακλείου από την εικόνα του γκρεμισμένου ξωκλησιού στην κορυφή του Κουλούκωνα
-
25 Μαΐου 2022, 08:15Από σήμερα το απόγευμα ξεκινούν οι πληρωμές των συντάξεων για τον Ιούνιο
-
25 Μαΐου 2022, 10:00Ηράκλειο: Επιχειρηματίας είδε λογαριασμό ρεύματος 12.000 ευρώ και του ήρθε ο «ουρανός σφοντύλι» (φωτογραφίες)
-
24 Μαΐου 2022, 23:34Κρήτη: Μαζική φυγή εργατών γης - Αποχωρούν από την Ελλάδα
-
25 Μαΐου 2022, 09:07Δεύτερη πτήση σήμερα για το αερόστατο πάνω από το Οροπέδιο Λασιθίου