Κακοκαιρία: Βελτίωση το Σαββατοκύριακο - Που έριξε νερό με το "τουλούμι"
αγαπημένα σου στη Google
Σε ύφεση βρίσκεται η κακοκαιρία που έπληξε την χώρα από αργά το βράδυ της Τετάρτης (01/10), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες, τις τοπικές χαλαζοπτώσεις, την πτώση της θερμοκρασίας και τα δυνατά μποφόρ.
Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής, με το κύμα κακοκαιρίας να έχει πλέον μετατοπιστεί στη βορειοανατολική χώρα, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία σε Ρόδο και Ζάκυνθο.
Σε Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Τα βόρεια ηπειρωτικά και νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου δέχτηκαν τον μεγαλύτερο όγκο νερού έως το πρωί της Παρασκευής (03/10).
Όπως προκύπτει, από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 09:20 σήμερα (Παρασκευή 03/10) καταγράφηκε στο Παρανέστι Δράμας (90 χιλιοστά).
Ακόμη, όπως υπογραμμίζει το meteo.grκαι οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής βρίσκονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.
Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή του αθροιστικού υετού έως τις 09:20, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Διαβάστε Επίσης:
Μεσαρά: Ανακούφιση από την πολυπόθητη βροχή που έδωσε «ανάσα» στη γη, βίντεο
-
10 Ιουνιου 2026, 15:50Θλίψη στον ορειβατικό κόσμο της Κρήτης για την απώλεια του Μανόλη Δακανάλη -
10 Ιουνιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
10 Ιουνιου 2026, 18:40Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Έρχεται «δεύτερη ευκαιρία» για 30.000 χωρίς νέα αίτηση -
09 Ιουνιου 2026, 18:55Κρήτη: «Μας καταστρέφουν και φοβόμαστε να μιλήσουμε» - Σε απόγνωση λόγω της παράνομης βόσκησης σε περιοχές της Μεσαράς -
10 Ιουνιου 2026, 07:00Σταύρος Γαβαλάς: «Στον αυτόματο πιλότο» φέτος η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων και αυτός… «δεν λειτουργεί»! -
10 Ιουνιου 2026, 16:42Ο ΟΦΗ ξεκινά το ταξίδι στην Ευρώπη: H επίσκεψη στο Παγκρήτιο, η παρουσίαση της UEFA και η άδεια της ΕΠΟ
