Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: 21.465 μέλη ψήφισαν ως τις 12-Τι είπαν οι υποψήφιοι πρόεδροι αφότου ψήφισαν
Αναφορικά με τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία τις πρώτες 4 ώρες, από την Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι έως τις 12:00 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει 21.465 πολίτες στο σύνολο των εκλογικών κέντρων.
Τόνιζαν, δε, ότι η ροή είναι πολύ ικανοποιητική και βαίνει αυξανόμενη, χωρίς τεχνικά ή άλλα προβλήματα.
Η επόμενη ενημέρωση για τη συμμετοχή στις εκλογές θα γίνει μετά τις 14:00.
Η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά από τις 8 το πρωί σε όλη την Ελλάδα.
Φαραντούρης: Ψηφίζουμε για έναν μεγάλο, εξωστρεφή ΣΥΡΙΖΑ
«Η προοδευτική διακυβέρνηση είναι κοινωνική και ιστορική αναγκαιότητα και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Καλώ όλους τους δημοκρατικούς, προοδευτικούς πολίτες όλης της χώρας να σπεύσουν στις κάλπες γιατί η χώρα χρειάζεται περισσότερο οξυγόνο προοδευτικής διακυβέρνησης», τόνισε ο Νικόλας Φαραντούρης που ψήφισε σε εκλογικό κέντρο της Παλλήνης.
Ψήφισε ο Σωκράτης Φάμελλος
Καλώ τους πολίτες να έρθουν να στηρίξουν την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε αφότου ψήφισε ο Σωκράτης Φάμελλος
Αναλυτικά η δήλωση:
«Είναι μία πολύ χαρούμενη ημέρα. Είναι μία μέρα που έχουν γυρίσει τα χαμόγελα, όχι μόνο στις Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και σε πάρα πολλούς δημοκρατικούς, προοδευτικούς ανθρώπους που θέλουν η χώρα μας να πάει καλύτερα.
Έχουν ανοίξει τα εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα και η συμμετοχή μας δίνει μέχρι στιγμής πολύ θετικές ειδήσεις.
Καλώ όλους τους προοδευτικούς, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες σε όλη την Ελλάδα να έρθουν να στηρίξουν αυτή την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για να έχουμε μία σοβαρή πρόταση για την επόμενη μέρα της χώρας μας.
Γιατί αποδεικνύουμε ότι παρότι μας έχουν βάλει πάρα πολλοί στο στόχαστρο, εμείς όχι απλά αντέχουμε, αλλά χαμογελάμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν πολύ δυνατό αλλά και μεγαλύτερο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Από τη Δευτέρα το restart ξεκινά με πάρα πολλά χαμόγελα, αλλά και με πάρα πολλή δύναμη.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, ευχαριστώ όλους και όλες που δίνουν τη μάχη της επανεκκίνησης σε όλη την Ελλάδα, τα στελέχη των εφορευτικών επιτροπών, τους εθελοντές, όλους τους φίλους και τις φίλες που συναντήσαμε στις περιοδείες.
Η επιστροφή στην πολιτική σημαίνει ότι θα ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα της ζωής μας και θα την κάνουμε καλύτερη.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το κόμμα που με την Προοδευτική συμμαχία μπορεί να κάνει τη ζωή και τη χώρα μας καλύτερη...
Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε μέχρι να κλείσουν οι κάλπες. Το μήνυμα είναι ένα: Δυνατή συμμετοχή, δυνατή εντολή επανεκκίνησης».
Στο εκλογικό κέντρο του Παγκρατίου, ψήφισε μετά τις 11 το πρωί ο Απόστολος Γκλέτσος.
«Ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει ενωμένος, μεγαλύτερος, για να επιτελέσει το ιστορικά κοινωνικό του έργο», τόνισε ο κ. Γκλέτσος, που ψήφισε στο εκλογικό κέντρο Παγκρατίου, στο 41ο Δημοτικό Σχολείο.
Ο Παύλος Πολάκης ψήφισε στην ΟΜ Μοσχάτου κατά τις 11.30πμ.
«Η συμμετοχή είναι η καλύτερη απάντηση των μελών, των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ και του δημοκρατικού κόσμου σε όσους προσπάθησαν με συνειδητό και σχεδιασμένο τρόπο να υπονομεύσουν την πορεία του και να τον ρευστοποιήσουν για να ικανοποιήσουν τα σχέδια της ολιγαρχίας που θέλει ελεγχόμενες λύσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, τόνισε πως «από Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει την αντεπίθεση με συγκεκριμένα μέτρα και προτάσεις στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που οδήγησε μεγάλα τμήματα του λαού σε απογοήτευση».
«Θέλουμε να αναδιατάξουμε την κοινωνία, να αναδιανείμουμε τον πλούτο και να προχωρήσουμε σε βαθιές μεταρρυθμίσεις σε κράτος και δικαιοσύνη.
Η συμμετοχή είναι δύναμη για τον επόμενο πρόεδρο, ο οποίος πρέπει να τείνει χείρα συνεργασίας σε όλες τις πολίτικες δυνάμεις με κόκκινες γραμμές συγκεκριμένου προγράμματος» κατέληξε.
Ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας
Σε εκλογικό τμήμα στην Κυψέλη ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι της Κυριακής (24.11.24) για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να κάνει δηλώσεις. Αρκέστηκε απλά να πει φεύγοντας πως «τον λόγο σήμερα έχουν οι υποψήφιοι και τα μέλη του κόμματος».
Μάλιστα, η εφορευτική επιτροπή στο εκλογικό τμήμα που ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του έκανε και ένα δώρο, προσφέροντας του ένα μπουκάλι τσίπουρο από την πατρίδα του την Άρτα.
Η διαδικασία
Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που είτε είναι μέλη του κόμματος, είτε εγγραφούν μέλη του, ακόμη και σήμερα, επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.
Η ψηφοφορία για τους κατοίκους εξωτερικού διεξάγεται ηλεκτρονικά, από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (23.11.2024) και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, στις 19.00 ώρα Ελλάδος.
Εφόσον δεν αναδειχθεί πρόεδρος σήμερα, τότε η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθεί την ερχόμενη Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου με το ίδιο εκλογικό σώμα, που θα διαμορφωθεί σήμερα
-
17 Απριλιου 2026, 10:45Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
16 Απριλιου 2026, 07:15Θεόδωρος Τσίκας: Απανωτά τα πλήγματα για την Κυβέρνηση! Δύσκολος πλέον ο πολιτικός της βίος… (podcast) -
17 Απριλιου 2026, 07:15Γιώργος Καραμπελιάς: Ο Όρμπαν, ήταν σε ρόλο 5ης φάλαγγας, για την αποσύνθεση της ΕΕ! Η ήττα του, μεγάλη ήττα και για τους Τραμπ - Πούτιν! (podcast) -
16 Απριλιου 2026, 07:06Ανεπάρκεια και φέτος στα κονδύλια για τη δακοκτονία, διαπιστώνει ο ΣΕΔΗΚ – Μόλις 9,9 εκατομμύρια ευρώ για την Κρήτη -
16 Απριλιου 2026, 10:34Χάρης Τσιλιώτης: Η πρόταση Μητσοτάκη για ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή δεν θα προσφέρει τίποτα! (podcast) -
16 Απριλιου 2026, 07:53Εσπερίδα για την ιστορία του ελληνικού βιβλίου ανά τους αιώνες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
