Κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για την αναβολή της συζήτησης για το Κράτος Δικαίου-Καταγγελίες για παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής
αγαπημένα σου στη Google
Στα «κόκκινα» ξανά οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία, μετά την πρόθεση εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αναβληθεί για μετά το Πάσχα η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή, που είχε ζητήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης για το Κράτος Δικαίου, στον απόηχο και της απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για την υπόθεση των υποκλοπών.
Με τη συζήτηση να είχε προγραμματιστεί αρχικά να γίνει την Παρασκευή 3 Απριλίου, το ΠΑΣΟΚ μιλάει για παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής και διαμηνύει ότι δεν έχει να διαλέξει καμία ημερομηνία μεταξύ των δύο που της προτείνονται μετά από το Πάσχα (σ.σ. 16 ή 17 Απριλίου). Συμπληρώνει πως δε θα παίξει την «κολοκυθιά» και πως μέχρι το πέρας της διορίας που δίνει ο ίδιος ο Κανονισμός της Βουλής, μεσολαβούν τρεις ημέρες, οπότε και περιμένουν να προκαλέσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Θέτουν δε, προ των ευθυνών του και τον Πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αντί να λειτουργήσει ως θεματοφύλακας του θεσμού, κάνει παραχωρήσεις στην κυβέρνηση του κόμματός του. Όσο για το επιχείρημα εκ μέρους της κυβέρνησης ότι θα μπορούσε η συζήτηση να έχει γίνει στις 27 Απριλίου, ημέρα έναρξης του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, το βρίσκουν τουλάχιστον αστείο.
«Θέλουν χρόνο για να διαπραγματευτούν στο παρασκήνιο με αυτόν που τους εκβιάζει δημοσίως», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, κάνοντας λόγο για «ωμό εκβιασμό από απόστρατους συνταγματάρχες ξένων χωρών». Περιγράφουν τον πρωθυπουργό ως τον «Νίξον» του Μαξίμου, που επιλέγει να «δραπετεύσει» από τις ευθείες απειλές του Ταλ Ντίλιαν, ακόμα και αν προστεθεί άλλη μία κηλίδα στο προφίλ του «φιλελεύθερου, θεσμικού» πρωθυπουργού.
«Από έναν πρωθυπουργό που έστησε με την αυλή του έναν παρακρατικό μηχανισμό, θέτοντας σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και καταπατώντας κάθε αρχή κράτους δικαίου, δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς. Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής και το άρθρο 143, αρνούμενος τη διεξαγωγή της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου, εντός της προθεσμίας που ορίζεται ρητά.
-
09 Σεπτεμβριου 2026, 11:15Νέα κρίση προ των πυλών στη σχέση Κρητικής Εκκλησίας-Πατριαρχείου εξαιτίας των Σταυροπηγιακών Μονών -
09 Σεπτεμβριου 2026, 17:50ΣΟΚ: Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή - Eξέπνευσε στο νοσοκομείο «Ελπίς» -
09 Σεπτεμβριου 2026, 23:25Αρνείται κάθε σχέση με το θάνατο Μαζωνάκη, ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού ιατρείου- Καταθέτει η γυναικολόγος σύζυγός του -
09 Σεπτεμβριου 2026, 09:11Γονείς 4ου και 50ού Δημοτικού Ηρακλείου: «Μα γιατί δεν ανοίγουν τα παράθυρα;» -
09 Σεπτεμβριου 2026, 10:52ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Εξ Απορρήτων: Η ιστορία της ΕΥΠ (Μέρος 4ο) - Ο Καλεντερίδης στην Τουρκία, ο Οτσαλάν στην Κένυα! (podcast) -
09 Σεπτεμβριου 2026, 14:04Κρήτη: Εξαντλημένος γύπας εντοπίστηκε από κατοίκους - Ενημερώθηκαν οι Υπηρεσίες για την παραλαβή του
