Κύκλωμα εκβιαστών: Απολογούνται οι 8 από τους 14 συλληφθέντες – Κατηγορούνται για 30 αδικήματα
αγαπημένα σου στη Google
Απολογούνται σήμερα (18/7) οι 8 από τους 14 συλληφθέντες για το κύκλωμα εκβιαστών επιχειρηματιών, κυρίως νυχτερινών κέντρων στη Δυτική Αττική, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διέπρατταν ξυλοδαρμούς, επιθέσεις, εμπρησμούς σε νυχτερινά καταστήματα, με σκοπό να πουλούν προστασία σε αυτά, εκβιάζοντας τους επιχειρηματίες.
Κατηγορούνται για 30 συνολικά αδικήματα. Τα μισά περίπου είναι κακουργηματικού χαρακτήρα: σύσταση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και πολλά ακόμα, ενώ φαίνεται ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ ποινικών και οργανωμένων οπαδών, καθώς από τους 14 οι 4 κατηγορούμενοι περιλαμβάνονται και στη δικογραφία για τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού.
Οι τρεις από τους τέσσερις απολογήθηκαν χθες έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ενώ ο ένας απολογείται σήμερα και για τις δύο υποθέσεις.
Σχετικά με τους 74 συλληφθέντες που απολογήθηκαν χθες η η διαδικασία ολοκληρώθηκε για περίπου 60 άτομα που αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους και συνεχίζεται η διαδικασία των απολογιών για τους τελευταίους 14, συμπεριλαμβανομένων και των δύο που νοσηλεύονται στο Λαϊκό Νοσοκομείο.
-
04 Αυγουστου 2026, 15:54Ηράκλειο: Φορτηγάκι εταιρείας άρπαξε φωτιά στο ΒΟΑΚ - Επί τόπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (Φωτο) -
03 Αυγουστου 2026, 21:30Θλίψη για τον θάνατο της Ελένης Νησωτάκη-Χνάρη – Έφυγε σε ηλικία 43 χρονών -
04 Αυγουστου 2026, 22:44Τροχαίο δυστύχημα στο Πόρτο Ράφτη: Ένας νεκρός μετά από μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων -
03 Αυγουστου 2026, 13:06Φωτιά στο Ρέθυμνο: Παρουσιάστηκε αυτοβούλως στον Ανακριτή ο δεύτερος υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ - Απολογείται αύριο -
04 Αυγουστου 2026, 21:19Πένθος στη νομική κοινότητα για τον κορυφαίο δικαστή που συνδέθηκε άρρηκτα με την Κρήτη -
04 Αυγουστου 2026, 13:00Ηράκλειο: Οι κάτοικοι των Αθανάτων θα κλείνουν από σήμερα και κάθε απόγευμα το δρόμο, διαμαρτυρόμενοι για τη Δομή
