Κύκλωμα με παράνομες βίζες σε ελληνική πρεσβεία στην Ασία

Ένα μεγάλο κύκλωμα το οποίο έφτιαχνε και προμήθευε πλαστές βίζες Σένγκεν εξαρθρώθηκε από τις αρμόδιες Αρχές.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλη Λαμπρόπουλου, το κύκλωμα είχε αφετηρία ελληνική πρεσβεία σε μεγάλη χώρα της Ασίας και σε αυτό εμπλέκονται τόσο ο ίδιος ο πρέσβης όσο και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.
Όπως τόνισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο πρέσβης έχει ήδη απομακρυνθεί από τη θέση του, με τις Αρχές να βρίσκουν εκατοντάδες χιλιάδες πλαστές βίζες στο γραφείο του στην πρεσβεία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ταρίφα του κυκλώματος έφτανε μέχρι και τις 4.000 ευρώ και προμήθευε τους «πελάτες» του με πλαστές τουριστικές βίζες Σένγκεν.
Οι κάτοχοι των παράνομων εγγράφων έφταναν αρχικά στην Ελλάδα και στη συνέχεια μπορούσαν να μεταβούν σε λοιπές χώρες του εξωτερικού.
Από τις Αρχές έχουν ταυτοποιηθεί 80 άτομα που έχουν χρησιμοποιήσει αυτές τις βίζες, ενώ σε έλεγχο που έγινε στην πρεσβεία βρέθηκαν χιλιάδες πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
-
01 Ιουλιου 2022, 14:16Fuel Pass 2: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Πώς δοθεί η επιδότηση
-
01 Ιουλιου 2022, 15:34Εθνικό απόθεμα: Χιλιάδες «μαιμού» αιτήσεις - Δήλωναν βοσκοτόπια χωρίς να διαθέτουν ζώα
-
01 Ιουλιου 2022, 15:06Ποια επιδόματα θα πληρώνονται μέσω ψηφιακής κάρτας – Έρχονται ριζικές αλλαγές
-
01 Ιουλιου 2022, 16:01Hράκλειο: Το αυτοκίνητο πήρε... τούμπα σε κεντρικό δρομο της πόλης! (φωτογραφίες)
-
02 Ιουλιου 2022, 07:05Αγρότες: Μετά την κατακραυγή ήρθε η τροπολογία «ανάσα» για τους εργάτες γης
-
01 Ιουλιου 2022, 18:47Ξεκινά το Φεστιβάλ «Ηράκλειο Καλοκαίρι 2022»-Δείτε το πρόγραμμα