Μ. Κατρίνης: Ένα drone επιβεβαίωσε ότι η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι
αγαπημένα σου στη Google
Ο Μιχάλης Κατρίνης, υπεύθυνος του ΚΤΕ Άμυνας στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κάλεσε με δήλωσή του την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα για το θαλάσσιο drone που εντοπίστηκε από ψαράδες, οι οποίοι το μετέφεραν στο λιμάνι της Βασιλικής, στη Λευκάδα, χωρίς να γνωρίζουν αν μεταφέρει επικίνδυνα υλικά.
«Στην υπόθεση αυτή λάμπουν δια τους απουσίας τους η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές, οι οποίες πρέπει να απαντήσουν», ανέφερε, συγκεκριμένα:
1) Για την προέλευση του drone
2) Για το πως βρέθηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα (προφανώς, μεταφέρθηκε από άλλο, μεγαλύτερο πλοίο στην περιοχή)
3) Για το αν περιέχει επικίνδυνες – για την ασφάλεια των πολιτών – ύλες (πληροφορίες μιλούν για εκρηκτικά)
4) Για το αν διαθέτει συστήματα καταγραφής και εντοπισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εθνική ασφάλεια.
«Ελπίζουμε η κυβέρνηση να μην ακολουθήσει την ίδια πρακτική αντιμετώπισης με αυτή στο σκάνδαλο των υποκλοπών και να χαρακτηρίσει την κυκλοφορία ενός θαλάσσιου μη επανδρωμένου σκάφους επιφανείας (USV) στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ως μια υπόθεση ιδιωτών», σχολίασε δηκτικά και τόνισε πως την ευθύνη ελέγχου των συνόρων, του εναερίου χώρου και των χωρικών μας υδάτων, την έχει κυβέρνηση.
«Δυστυχώς, όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες διαπιστώνουν ότι η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι», σημείωσε.
-
13 Οκτωβριου 2026, 07:06Βιάννος: Χρονιά υπερβεντέμας για το ελαιόλαδο, αλλά... προβληματισμός για τις εξευτελιστικές τιμές παραγωγού -
13 Οκτωβριου 2026, 19:50Στον Μυλοπόταμο ο Αλέξης Τσίπρας – Επισκέφθηκε τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές -
13 Οκτωβριου 2026, 10:57Χερσόνησος: Με χειροπέδες 52χρονη-Πουλούσε στο μίνι μάρκετ κάνναβη, τσιγαριλίκια και αέριο γέλιου -
13 Οκτωβριου 2026, 09:10Ξεκινά την Τετάρτη η δίκη για το κύκλωμα της αμαρτωλής κλινικής εμπορίου βρεφών στα Χανιά-Στο σκαμνί 33 κατηγορούμενοι -
13 Οκτωβριου 2026, 09:20ΑΑΔΕ: Παράταση έως τις 30 Οκτωβρίου για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2026 -
14 Οκτωβριου 2026, 11:55Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης!
