Μ. Κεφαλογιάννης: Απόλυτα καταδικαστική η Έκθεση για την Τουρκία στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο
αγαπημένα σου στη Google
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, έκανε παρέμβαση κατά τη συζήτηση της Έκθεσης Προόδου γι την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Αναλυτικά η παρέμβαση:
«Η σημερινή Έκθεση για την Τουρκία στέλνει τρία σαφή μηνύματα για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Πρώτον, το casus belli. Δεν μπορεί να υπάρχει απειλή πολέμου κατά κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης Είναι αντίθετο στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Παραβιάζει κατάφωρα τον Καταστατικό Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Άρθρο 2 παράγραφος 4).
Δεύτερον, η Ελλάδα έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να επεκτείνει μονομερώς τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όπως αυτό ορίζεται στο Άρθρο 3 του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.
Τρίτον, η Έκθεση καταδικάζει τη θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας». Καταδικάζει κάθε προσπάθεια νομοθέτησής της. Απορρίπτει κάθε ενέργεια που αμφισβητεί την κυριαρχία των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το μήνυμα είναι σαφές. Αυτές είναι οι Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτές τις Αρχές οφείλει να σεβαστεί η Τουρκία.»
-
18 Ιουνιου 2026, 13:13Τουρισμός για όλους 2026-2027: Ανοίγουν οι αιτήσεις για νέους δικαιούχους – Τα κριτήρια -
17 Ιουνιου 2026, 15:52Γαμήλιες βουτιές στη Λίμνη του Αγίου Νικολάου! -
17 Ιουνιου 2026, 22:30Ηράκλειο: Ξεσηκωμός και βροντερό «όχι» για τη δομή μεταναστών στο εργοστάσιο Σκουλούδη (Φωτο) -
18 Ιουνιου 2026, 15:18Ηράκλειο: Στις πρώην αποθήκες Σκουλούδη η προσωρινή κλειστή δομή μεταναστών , στόχος να λειτουργήσει μέσα στον Ιούλιο -
17 Ιουνιου 2026, 16:05Ηράκλειο: Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι, στο σενάριο να γίνει στο εργοστάσιο Σκουλούδη η Δομή μεταναστών - Νέα κινητοποίηση -
17 Ιουνιου 2026, 16:19Κρητικό γλέντι στον Άγιο Σύλλα
