Μαγιορκίνης για γρίπη: Υπάρχει πτωτική τάση- Δεν προκαλούν ανησυχία οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού
αγαπημένα σου στη Google
Για την κατάσταση που διαμορφώνεται με τα κρούσματα κορονοϊού και γρίπης, μίλησε στην ΕΡΤ, ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης. Όπως είπε, τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε περάσει την κορύφωση της γρίπης και είμαστε σε μια πτωτική τάση. Βέβαια θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί γιατί πολλές φορές κάνει ταλαντώσεις και δεν είναι συνεχής η κάθοδος. Σίγουρα είμαστε σε μια φάση καλύτερη από ό,τι είμασταν πριν δύο εβδομάδες.
Σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού βρισκόμαστε σε μια επιπέδωση των κρουσμάτων.
Στη γρίπη δεν θα δούμε επιπέδωση, θα ξεκινήσει η κάθοδος, αν έχει ήδη ξεκινήσει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί. Δηλαδή πιο νωρίς από ότι το περιμέναμε.
Ο κύριος Μαγιορκίνης μίλησε και για τα οφέλη του εμβολιασμού λέγοντας ότι τα εμβόλια και της γρίπης και του κορονοιού είναι δοκιμασμένα και δεν έχουμε δει παρενέργειες, συνεπώς οι πολίτες καλό είναι να εμβολιαστούν.
Σε ότι αφορά τις μεταλλάξεις εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι δεν είδαμε κάτι με την μετάλλαξη Κένταυρος. Δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για την Κράκεν, όμως στις χώρες που επικράτησε το σύστημα υγείας δεν έδειξε να πιέζεται.
Κλείνοντας ο καθηγητής Μαγιορκίνης εκτίμησε πως όσα συμβαίνουν στην Κίνα δεν θα μας επηρεάσουν εδώ.
-
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 08:24Ηράκλειο: Συναγερμός με το "καλημέρα" στην Πυροσβεστική λόγω φωτιάς σε απόσταση αναπνοής από επιχείρηση αρτοποιείου (φωτο+ βιντεο)
