Meteo: Δορυφορική εικόνα των πλημμυρισμένων περιοχών στη Θεσσαλία

Δορυφορικά δεδομένα του αμερικανικού δορυφόρου Landsat-8 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το πρωί της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου 2023, δείχνουν σε υψηλή ανάλυση τις πρωτοφανείς πλημμύρες στον κάμπο της Θεσσαλίας.
Το μεγαλύτερο μέρος των Νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού (Εικόνα 1). Στην περιοχή της Λάρισας παρατηρείται ο Πηνειός ποταμός, ο οποίος βρίσκεται στα όρια της υπερχείλισης ακόμα και μέσα στην πόλη (Εικόνα 2).
Οι χάρτες με τα δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει.
Η οπτικοποίηση των πλημμυρισμένων εκτάσεων πραγματοποιήθηκε από την μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Εικόνα 1. Δορυφορική εικόνα των πλημμυρισμένων εκτάσεων στην περιοχή των Τρικάλων και της Καρδίτσας το πρωί της Παρασκευής 08/09/2023, μέσω του δορυφόρου Landsat-8.
Εικόνα 2. Δορυφορική εικόνα των πλημμυρισμένων εκτάσεων στην περιοχή της Λάρισας το πρωί της Παρασκευής 08/09/2023, μέσω του δορυφόρου Landsat-8.
-
22 Σεπτεμβριου 2023, 11:48Στο πένθος η Ορθοπεδική Κλινική του Βενιζελείου νοσοκομείου Ηρακλείου - «Έφυγε» ο Μανόλης Ξυλούρης
-
21 Σεπτεμβριου 2023, 19:12Ο Συνδυασμός «Λασίθι ώρα ευθύνης» έστειλε παλέτες με νερό στους πλημμυροπαθείς στην Καρδίτσα
-
22 Σεπτεμβριου 2023, 20:15Τραγωδία στη χώρα μας – Αυτοκτόνησε 14χρονος μαθητής
-
21 Σεπτεμβριου 2023, 11:00Ξενοδόχοι Ηρακλείου: Ζημιογόνα τα περισσότερα ξενοδοχεία-δεν αντέχουν άλλα βάρη
-
21 Σεπτεμβριου 2023, 07:57Για μια πολιτική αποκέντρωσης
-
21 Σεπτεμβριου 2023, 09:00Ωρωπός: Σκύλος έπεσε θύμα βιασμού-Βρήκαν υπολείμματα προφυλακτικού στο στομάχι του