Μητσοτάκης από Πόρτο: Προωθούμε εργατική νομοθεσία που προστατεύει τον εργαζόμενο
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος για την έναρξη των εργασιών της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής, στο Πόρτο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κοινωνική Σύνοδος του Πόρτο λαμβάνει χώρα σε ένα σημείο καμπής για την ευρωπαϊκή οικονομία. Καθώς επιταχύνονται οι εμβολιασμοί και η πανδημία υποχωρεί, η έμφαση της Ευρώπης θα δίνεται λιγότερο στην προστασία των θέσεων απασχόλησης και περισσότερο στη δημιουργία καλών νέων δουλειών.
Αυτό για την Ελλάδα σημαίνει τρία πράγματα: Πρώτον, ουσιαστική επιτάχυνση των επενδύσεων με μείωση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και δημιουργία ενός καλύτερου επενδυτικού κλίματος. Δεύτερον, έμφαση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση έτσι ώστε οι νέοι μας να έχουν εκείνες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να βρουν καλές δουλειές. Και τρίτον, μία νέα εργατική νομοθεσία που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο.
Δύναμη να επιλέξει ο ίδιος την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Δύναμη να λέει στον εργοδότη του ότι δεν μπορεί να τον ενοχλεί εκτός ωραρίου, όταν εργάζεται με τηλεργασία. Δύναμη να λέει όχι σε οποιαδήποτε κατάχρηση της εργατικής νομοθεσίας και σε απλήρωτες υπερωρίες μέσα από την ψηφιακή κάρτα εργαζομένου».
-
18 Μαΐου 2026, 11:12Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
17 Μαΐου 2026, 07:06Δημήτρης Ψαρράς: Μετατρέπει ένα «νεκρό τοπίο» στα Αγριανά σε γη υψηλής παραγωγικότητας -
18 Μαΐου 2026, 07:00Κρήτη: Εκτεθειμένες οι περιουσίες των Ρεθυμνιωτών ελέω...Κτηματολογίου - Στα «κάγκελα» όλοι οι Δήμοι -
17 Μαΐου 2026, 13:26Τιμία Κάρα Αγίου Αποστόλου Τίτου: Με λαμπρότητα και κατάνυξη το Ηράκλειο γιορτάζει απόψε την 60η επέτειο επανακομιδής -
17 Μαΐου 2026, 07:00Ηράκλειο: Γιατί η παραλιακή δεν έχει ανακατασκευαστεί ενώ έχει «δώσει» τόσα θανατηφόρα τροχαία (Βίντεο) -
17 Μαΐου 2026, 21:38Ελευσίνα: Δύο σοβαρά τραυματίες μετά από τροχαίο
