Πάνω από 2500 κρούσματα αναμένονται σήμερα - Ποια νέα μέτρα θα ανακοινώσει η κυβέρνηση
αγαπημένα σου στη Google
Ιδιαίτερα αυξημένα και σήμερα τα κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του iefimerida.gr, αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2.500.
Η ανακοίνωση των κρουσμάτων για το τελευταίο 24ωρο θα γίνει λίγο πριν ξεκινήσει η ενημέρωση στις 6, κατά την οποία ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει νέα σκληρότερα μέτρα για το lockdown και ο υπουργός Υγείας μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ που δέχεται ιδιαίτερα μεγάλη πίεση τις τελευταίες ημέρες.
Τα κρούσματα κορωνοϊού, που ξεπερνούν τα 2.000 καθημερινά τις τελευταίες ημέρες, η βρετανική μετάλλαξη που είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και η τεράστια πίεση στο ΕΣΥ, ειδικά στην περιοχή της πρωτεύουσας, δεν αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια. Από χθες έχει σημάνει συναγερμός, με τους λοιμωξιολόγους να συνεδριάζουν εκτάκτως χθες και σήμερα προκειμένου να εισηγηθούν νέα μέτρα.
Οι ανακοινώσεις με τα μέτρα που αποφασίστηκαν -μια πιο σκληρή εκδοχή του lockdown- αναμένεται να γίνουν στις 6 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, θα γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στα SMS με τους κωδικούς 2 και 6. Ο κωδικός 2 αφορά στη μετακίνηση προς καταστήματα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνους κ.λπ. και ο κωδικός 6 για τη σωματική άσκηση. Για τον κωδικό 2 θα υπάρξει ενδεχομένως κάποιος χιλιομετρικός περιορισμός, για να μην πηγαίνει κάποιος, π.χ., από το Παγκράτι στη Γλυφάδα για σούπερ μάρκετ, ενώ σε ό,τι αφορά στον κωδικό 6 δεν θα αφορά μετακινήσεις με αυτοκίνητο, δηλαδή δεν θα μπορεί κάποιος που θέλει να αθληθεί να πηγαίνει, για παράδειγμα, από τη Νέα Σμύρνη στην Κηφισιά.
-
22 Οκτωβριου 2026, 10:50ΟΦΗ-Λεβερκούζεν: Μεγάλο ματς στο Ηράκλειο για τη League Phase του Europa League -
22 Οκτωβριου 2026, 07:15Γιώργος Αϋφαντής: «Κρεσέντο μειοδοσίας από την Κυβέρνηση εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας!» (podcast) -
23 Οκτωβριου 2026, 07:06Μανόλης Αλεξανδράκης: Θετικά μηνύματα για την ελαιοπαραγωγή, αλλά με χαμηλή τιμή και πολλά ερωτηματικά -
23 Οκτωβριου 2026, 07:15Λευτέρης Κουσούλης: «Οι μεγάλες "διαδηλώσεις" στην Ελλάδα θα γίνουν στην κάλπη!…» (podcast) -
22 Οκτωβριου 2026, 07:00Κρήτη: Τα χειρουργεία που είναι σε αναμονή ξεπερνούν τα 9.000 - Τεράστιες οι ελλείψεις σε προσωπικό στα νοσοκομεία του νησιού -
22 Οκτωβριου 2026, 14:08Δικταίο Άντρο: Μειώθηκε η επισκεψιμότητα τον Ιούνιο του 2026, μετά τις εργασίες ασφάλειας
