Πάνος Ρούτσι: «Έχουμε ορίσει επιστήμονες από το εξωτερικό για την εκταφή, δεν εμπιστευόμαστε τίποτα στην Ελλάδα»

Στο Σύνταγμα παραμένει ο Πάνος Ρούτσι για την μεγάλη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα (08.10.2025) το απόγευμα, μετά το «πράσινο φως» που δόθηκε στο αίτημά του για την εκταφή του γιου του, που πέθανε στην τραγωδία των Τεμπών το 2023.
Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για αύριο εκταφή του 22χρονου Ντένις, προκειμένου η οικογένεια του Πάνου Ρούτσι να ορίσει σε νέα παραγγελία τις εξετάσεις που επιθυμεί να γίνουν στη σορό, αλλά και να παραστεί δικός τους τεχνικός σύμβουλος. Νέα ημερομηνία εκταφής αναμένεται να γίνει γνωστή τις επόμενες μέρες.
Ο Πάνος Ρούτσι μιλώντας στην εκπομπή Live News, τόνισε ότι οι επιστήμονες που θα ορίσει θα είναι από το εξωτερικό, ενώ στο εξωτερικό θα σταλούν και τα δείγματα μετά την εκταφή.
Υπενθυμίζεται ότι τα 2 αιτήματα του Πάνου Ρούτσι, τα οποία έγιναν δεκτά χτες έπειτα από 23 μέρες απεργίας πείνας του χαροκαμένου πατέρα, αφορούσαν την ταυτοποίηση DNA αλλά και τις τοξικολογικές εξετάσεις.
«Η αυριανή διαδικασία εκταφής αναβλήθηκε. Έχουμε ορίσει δικούς μας συμβούλους, θα συνεννοηθούμε για το πότε θα έρθουν από το εξωτερικό και θα γνωστοποιηθεί νέα ημερομηνία. Δεν εμπιστευόμαστε τίποτα στην Ελλάδα, θέλαμε να είναι από το εξωτερικό από την πρώτη στιγμή της διαδικασίας. Θέλουμε να είναι δικός μας γνώμονας, να γίνει όπως πρέπει και όπως ορίζει ο νόμος η διαδικασία», είπε αρχικά ο Πάνος Ρούτσι.
«Τα δείγματα θα σταλούν και αυτά στο εξωτερικό. Δεν γνωρίζω το πότε θα γίνει η διαδικασία, υποθέτω θα μάθουμε σε 2 μέρες. Χτες ήταν μία μεγάλη νίκη, κερδίσαμε μία μάχη αλλά έχουμε μεγάλο δρόμο. Δεν ξέρουμε τι θα σκεφτεί να μας κάνει η κυβέρνηση.
Πάμε σιγά – σιγά γιατί πολλά έχουμε δει αυτά τα 2μιση χρόνια. Επί 23 μέρες βιώνω την κατάσταση αυτή μπροστά στην πόρτα τους. Δεν φανταζόμουν ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει συνείδηση και ανθρωπιά στο να μάθω από τι πέθανε το παιδί μου, δηλαδή το αυτονόητο. Με το ζόρι δέχτηκαν τα αιτήματά μου μετά από τόσες μέρες», ανέφερε καταλήγοντας.
-
08 Οκτωβριου 2025, 16:08Χανιά: Η Εισαγγελία Εφετών ζητά την ποινική δίωξη Μητροπολίτη κι άλλων 3 Αρχιμανδριτών για υπόθεση στη Μονή Τζαγκαρόλων
-
08 Οκτωβριου 2025, 14:45Αλάγνι: Ξέρουν τις δράστες της κοπής άνω των 100 ελαιοδέντρων τους αλλά δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους (Φωτο)
-
08 Οκτωβριου 2025, 07:00Ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Κύπρου: Σε ποια συμφέροντα οφείλεται το «κρυφτούλι» της Λευκωσίας;
-
07 Οκτωβριου 2025, 09:35«Τα δολάρια έπεφταν "βροχή" για τον Γρηγόρη Σαμόλη στη Νέα Υόρκη!» (βίντεο + φωτο)
-
08 Οκτωβριου 2025, 09:59Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης!
-
07 Οκτωβριου 2025, 16:09Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα στην Λ. Κνωσσού: Όχημα κατέληξε στις μπάρες