Παράταση έως το 2027 για τις παλιές ταυτότητες – Τι ισχύει και ποιους αφορά
αγαπημένα σου στη Google
Παράταση στη χρήση των παλαιών δελτίων αστυνομικής ταυτότητας για συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διαδικασίες έχει δοθεί με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 5441/30.09.2024.
Η ρύθμιση αφορά αποκλειστικά τη χρήση των παλαιών ταυτοτήτων στις διαδικασίες εξ αποστάσεως ταυτοποίησης φυσικών προσώπων για την έκδοση πιστοποιητικών υπηρεσιών εμπιστοσύνης.
Όμως, δεν σημαίνει γενική παράταση της ισχύος τους ως ταξιδιωτικών ή αποδεικτικών εγγράφων.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω των καθυστερήσεων που έχουν σημειωθεί στην έκδοση των νέων δελτίων ταυτότητας.
Με βάση τη νέα ρύθμιση, οι παλαιές αστυνομικές ταυτότητες στις οποίες το ονοματεπώνυμο αναγράφεται και με λατινικούς χαρακτήρες εξακολουθούν να γίνονται δεκτές για τις συγκεκριμένες διαδικασίες εξ αποστάσεως ταυτοποίησης έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2027.
Στο ίδιο πλαίσιο περιλαμβάνονται τα δελτία ταυτότητας στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και οι άδειες διαμονής πολιτών τρίτων χωρών που έχουν εκδοθεί και παραμένουν σε ισχύ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
-
12 Ιουλιου 2026, 13:45Ηράκλειο: Πένθος για την Στέλλα Κουκλάκη που έφυγε σε ηλικία 55 ετών-Τη Δευτέρα στο Θραψανό τη κηδεία της -
12 Ιουλιου 2026, 14:00Πλημμύρισε από πιστούς ο ναός του εορτάζοντα Αγίου Παϊσίου στο Δαμνόνι Ρεθύμνου (Φωτο και Βίντεο) -
12 Ιουλιου 2026, 17:58Κλειστός ο ΒΟΑΚ στο τμήμα Άγιος Νικόλαος – Νεάπολη στις 13 και 15 Ιουλίου -
12 Ιουλιου 2026, 09:03Χερσόνησος: Στιγμές πανικού όταν οδηγός ΙΧ έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε 4 οχήματα καταστρέφοντας τα (Φωτο) -
13 Ιουλιου 2026, 09:00Τα 400+1 μέλη στο Εθνικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ: Επαγγελματίες, νέοι και καλλιτέχνες -
12 Ιουλιου 2026, 09:40Ευαγγελία Χολέβα: Δεν θα λύσει τα προβλήματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το «πολλαπλό βιβλίο»! (podcast)
