Πάτρα: Χωρίς προηγούμενο η υπόθεση θανάτου των 3 παιδιών-Οργή για τη μητέρα-Πως φθάσαμε στη σύλληψη
Οργή, θυμό και θλίψη έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η υπόθεση των τριών νεκρών κοριτσιών στην Πάτρα μετά και τις συνταρακτικές εξελίξεις, αφού συνελήφθη η μητέρα των θυμάτων, Ρούλα Πισπιρίγκου.
Με την Εισαγγελία Αθηνών να ασκεί ποινική δίωξη κατά της μητέρας, για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας, ανοίγει πλέον ο δρόμος για απαντήσεις και στα άλλα δύο παιδιά, που επίσης έχασαν τη ζωή τους κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.
Ο γρίφος της συγκεκριμένης υπόθεσης που συγκλόνισε την κοινωνία άρχισε να λύνεται έπειτα από τη φαρμακευτική ουσία κεταμίνη που εντοπίστηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, ουσία που όπως έγινε γνωστό από τις Αρχές, δεν περιλαμβανόταν στη φαρμακευτική της αγωγή.
Οι έμπειροι αστυνομικοί έλαβαν καταθέσεις από τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν χορήγησαν ποτέ στην Τζωρτζίνα τη συγκεκριμένη ουσία. Επίσης τόνισαν πως δεν της χορήγησαν ούτε κάποιο σκεύασμα που να την περιέχει. Οι υποψίες λοιπόν στράφηκαν προς την πλευρά της μητέρας.
Τους τελευταίους μήνες η υπόθεση της Πάτρας είχε μπει στο μικροσκόπιο πολλών επιστημόνων αλλά και του δημοσιογραφικού κόσμου. Οι απόψεις των ειδικών σε τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και οι μαρτυρίες που έρχονταν καθημερινά στο φως της δημοσιότητας, οι οποίες αναφέρονταν κυρίως στη μητέρα και στη σχέση της με τα παιδιά και τον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη οδηγούσαν στο συμπέρασμα πως κάτι δεν πάει καλά.
Η υπόθεση της Πάτρας, με το θάνατο των τριών αδερφών, έχει απασχολήσει και την παγκόσμια ιατρική κοινότητα, με ιατροδικαστές από τις ΗΠΑ να κοιτούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ιδιάζουσα αυτήν περίπτωση.
Οι άνδρες του Ανθρωποκτονιών, γνωρίζοντας πως η μητέρα ήταν παρούσα και στους τρεις θανάτους των παιδιών της και όπως η ίδια περιέγραφε όλον αυτό τον καιρό, έζησε λεπτό προς λεπτό αυτό το ανατριχιαστικό και επαναλαμβανόμενο σκηνικό, είχαν αρχίσει από την πρώτη στιγμή να ερευνούν συγκεκριμένα πράγματα.
Παράλληλα μέσα από τις συνεντεύξεις, τις ανακοινώσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αλλά και τις φωτογραφίες, είχαν φτιάξει το προφίλ των γονέων, έτσι ώστε να καταφέρουν μέσα από αυτή τη διαδικασία να διεισδύσουν στο μυαλό τους και να αντιληφθούν τον τρόπο που σκέφτονται με στόχο να αντλήσουν στοιχεία τόσο για τη Ρούλα Πισπιρίγκου όσο και για τον Μάνο Δασκαλάκη.
Η σύλληψη
Η Ρούλα Πισπιρίγκου συνελήφθη σήμερα αργά το απόγευμα και σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.
Η ποινική δίωξη αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και στρέφεται μόνο σε βάρος της μητέρας. Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κρατηθεί έως την απολογία της. Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε με το σκεπτικό ότι αν «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».
Στις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης, η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Πάτρας και εν συνεχεία με συνοδεία μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ.
Αρχικά, με πρωτοβουλία της η Εισαγγελία Πρωτοδικών κάλεσε τη Διεύθυνση Ανθρωποκτονιών να φέρει τη Ρούλα Πισπιρίγκου στην Αθήνα προκειμένου να ανακριθεί, έτσι ώστε να αποφασίσει πως θα διαχειριστεί την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στα ΜΜΕ και έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο φαίνεται ότι στο ειδικό εργαστήριο ιατροδικαστικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε στους ιστούς της Τζωρτζίνας η χημική ουσία κεταμίνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, από τη δικογραφία φαίνεται να προκύπτει η άμεση σύνδεση της μητέρα με τον θάνατο του μικρού κοριτσιού που όπως φαίνεται έλαβε θανατηφόρες δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν περιλαμβανόταν στην φαρμακευτική αγωγή που χορηγούσαν οι γιατροί στο παιδί.
Ένα ακόμη στοιχείο στη δικογραφία που δείχνει ότι η υπόθεση είναι απολύτως «δεμένη» από την Διεύθυνση Ανθρωποκτονιών είναι το ότι η ποσότητα κεταμίνης που εντοπίστηκε είναι πολύ μεγάλη και ικανή να δράσει σε ένα χρονικό διάστημα από πέντε έως 20 λεπτά.
Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, πριν καταλήξει η Τζωρτζίνα για χρονικό διάστημα από πέντε έως 20 λεπτά ήταν παρούσα μόνο η μητέρα της.
Προς το παρόν, θα έρθει η δικογραφία για το τρίτο παιδί, μιας και η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε την εποπτεία για την έρευνα που αφορούσε το θάνατο της Τζωρτζίνας.
Δεν αποκλείεται πάντως να συσχετιστούν και οι υπόλοιπες δικογραφίες για το θάνατο των άλλων δύο παιδιών με αυτή της Τζωρτζίνας και να εξεταστούν από τον αρμόδιο ανακριτή της Αθήνας.
Τα πρώτα λόγια της Πισπιρίγκου
«Με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας». Αυτά φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια που είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου, που σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατος της κόρης της Τζωρτίνας. στους αστυνομικούς που την πήραν από το σπίτι της στην Πάτρα το απόγευμα της Τετάρτης και τελικά την οδήγησαν στη ΓΑΔΑ.
Οι αστυνομικοί, νωρίς σήμερα το απόγευμα ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να προχωρήσουν στην προσαγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία, μάλιστα, την ώρα εκείνη παραχωρούσε συνέντευξη σε μέσο ενημέρωσης της Πάτρας. .
Της χτύπησαν την πόρτα, της είπαν ότι η εισαγγελία ζήτησε διευκρινίσεις για την υπόθεση της Τζωρτζίνας και γι’ αυτό θα πρέπει να τους ακολουθήσει.
Τότε εκείνη φέρεται να τους είπε: «Με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας, είναι σωστό να έρθω μαζί σας για διευκρινίσεις».
Η Ρούλα Πισπιρίγκου μπήκε στο μαύρο αυτοκίνητο με τα φιμέ τζάμια, και τότε οι αστυνομικοί της ζήτησαν να κλείσει το κινητό της.
Μόνο αφού έφτασαν στη ΓΑΔΑ λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης στη ΓΑΔΑ οι αστυνομικοί την ενημέρωσαν πως σε βάρος της έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.
-
21 Απριλιου 2026, 22:00Ηράκλειο: Το απρόοπτο με τη γυναίκα στο αναπηρικό αμαξίδιο και η άμεση αντίδραση τουριστών και οδηγού mini bus -
21 Απριλιου 2026, 15:24Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνονται αύριο από τον Μητσοτάκη μετά το «υπερπλεόνασμα» από ΕΛΣΤΑΤ -
21 Απριλιου 2026, 20:55Ηράκλειο-Τραγωδία: Γυναίκα εντοπίστηκε απαγχονισμένη -
22 Απριλιου 2026, 10:20Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
22 Απριλιου 2026, 17:49Τραγικό τέλος στην αναζήτηση της 43χρονης Ελευθερίας Γιακουμάκη-εντοπίστηκε νεκρή στο όχημα της -
21 Απριλιου 2026, 21:30Δαφνές: Κορυφώνεται η αγωνία για την αγνοούμενη Ελευθερία μετά την αυτοκτονία του πρώην συντρόφου της
