Πιερρακάκης: 10.700 οι αποβολές για κινητά στα σχολεία
αγαπημένα σου στη Google
Για το σχέδιο της κυβέρνησης να αλλάξει το τοπίο στην Παιδεία μίλησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κυριάκος Πιερρακάκης, καλεσμένος στο Open.
«Περιμένουμε 50 κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού να συμπράξουν με τα ελληνικά ΑΕΙ», σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ αναφέρθηκε στο ζήτημα των «αιώνιων φοιτητών», την απαγόρευση των κινητών στα σχολεία και στα κενά που υπάρχουν στα σχολεία αυτή τη στιγμή. Όπως σημείωσε μέχρι σήμερα έχουν γίνει 10.700 αποβολές μαθητών για χρήση κινητών τηλεφώνων σε σχολεία.
«Είναι ξεκάθαρο ότι ο νόμος για τους αιώνιους φοιτητές θα υλοποιηθεί», δήλωσε, ενώ αναφέρθηκε και στις εξελίξεις για τα μη κρατικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι «έχουν υπογραφεί οι ΚΥΑ για την αδειοδότησή τους και από τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων».
«Εγώ και οι συνεργάτες μου περιμένουμε 50 κορυφαία πανεπιστήμια να συμπράξουν με ελληνικά ΑΕΙ για κοινά μεταπτυχιακά» είπε ο υπουργός και όπως εξήγησε «έχει δημιουργηθεί μια πρόσκληση 62 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και ήδη ξέρουμε κορυφαία πανεπιστήμια από ΗΠΑ και Ευρώπη που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Εκτιμώ ότι η λίστα θα εντυπωσιάσει».
Στο πλαίσιο αυτό παρατήρησε ότι «μόνο από τις ιδιωτικές δομές η Ελλάδα είναι 8η στη λίστα με τους περισσότερους φοιτητές που κάνουν σπουδές μικρής διάρκειας στο εξωτερικό. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης»
-
26 Μαΐου 2026, 23:05«Επενδύοντας στην αλλαγή: Η Κρήτη σε μετάβαση»: Στις 29 Μαΐου το συνέδριο powergame.gr-Economist -
26 Μαΐου 2026, 19:41Μενδώνη: Με αυτή την έκθεση το Μουσείο δεν έχει μόνο τον ρόλο αποθετηρίου ευρημάτων αλλά και τέχνης (Φωτό και βίντεο) -
27 Μαΐου 2026, 07:15Πέτρος Παπακωνσταντίνου: Το νομοσχέδιο της «γαλάζιας πατρίδας» θα οδηγήσει σε άλλες καταστάσεις…στο Αιγαίο! (podcast) -
26 Μαΐου 2026, 20:53Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο Μαρινάκη – Δημητριάδη στο ΟΑΚΑ -
27 Μαΐου 2026, 08:50Ο Αντώνης Σαμαράς στο Ηράκλειο ως κεντρικός ομιλητής της νέας εκδήλωσης από το «Νόημα-Κρήτη» -
27 Μαΐου 2026, 11:40Θανάσης Δαβαλάς: Το «μανιφέστο της Palantir» και η εποχή παντοδυναμίας της ΑΙ που χτίζεται στις ΗΠΑ! (podcast)
