«Πινελιές» στρατηγικής από την Κυβέρνηση για την μάχη της προκαταρκτικής στη Βουλή
αγαπημένα σου στη Google
Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι πρώτα να αποδομήσει, δημόσια τις προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και μετά να μεταφέρει το θέμα μέσα στην Βουλή
Απλή, λιτή, απέριττη αλλά ιδιαίτερα περιεκτική θα είναι η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τον Κ. Αχ. Καραμανλή.
Κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, τόνιζε με νόημα πως «δεν απαιτείται, δεν συντρέχει λόγος να έχει η πρόταση ιδιαίτερη ανάλυση, καθώς θα ακολουθήσει και πόρισμα της προανακριτικής». Είναι επίσης ξεκάθαρο πως θα αφορά μόνο τον πρώην υπουργό Mεταφορών και Yποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή και όχι τους Υφυπουργούς της ίδιας περιόδου και το κατηγορητήριο θα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα καθώς θα αναφέρεται μόνο στην κατηγορία για παράβαση καθήκοντος.
Η κυβέρνηση δεν είναι επισπεύδουσα να καταθέσει την πρόταση και περιμένει να ολοκληρώσουν τις όποιες διαδικασίες και διεργασίες τους τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν πως, στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν την κοινή πρόταση, το κοινό ουσιαστικά κατηγορητήριο ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς για τον Κώστα Καραμανλή. Χρονικά οι συγκεκριμένες εξελίξεις τοποθετούνται – τελικά – την ερχόμενη εβδομάδα.
«Θα τους περιμένουμε», λένε κυβερνητικά στελέχη, «αυτή είναι η κατεύθυνση και αυτό είναι το σωστό», τονίζουν, ενώ είχε προηγηθεί και η δημόσια τοποθέτηση του Υπ. Δικαιοσύνης ο οποίος τόνιζε πως πρώτα η Κυβέρνηση θα δει τις αντιδράσεις συνολικά της αντιπολίτευσης αφού ολοκληρωθούν οι προτάσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Αριστεράς. «Το σωστό αυτό είναι» υπογράμμισε, επίσης, ο Γιώργος Φλωρίδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η στρατηγική της κυβέρνησης είναι πρώτα να αποδομήσει, δημόσια τις προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και μετά να μεταφέρει το παιχνίδι μέσα στη Βουλή.
-
03 Ιουνιου 2026, 18:20Συντάξεις Ιουλίου 2026: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία – Πότε μπαίνουν τα χρήματα -
03 Ιουνιου 2026, 10:26Ηλίας Λυγερός: Μεγάλη πρόκληση για το «Το Νόημα - Κρήτη» η συμμετοχή των νέων (podcast) -
03 Ιουνιου 2026, 13:36Κρήτη: Στο πένθος ο αθλητικός κόσμος και η τοπική κοινωνία από το χαμό του Μανόλη Μαράκη -
03 Ιουνιου 2026, 11:40Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
03 Ιουνιου 2026, 22:00Υδρογονάθρακες: Τα σχέδια και τα χρονοδιαγράμματα Chevron και ExxonMobil για Κρήτη, Πελοπόννησο και Ιόνιο -
03 Ιουνιου 2026, 17:47Άγγελος Αντωνόπουλος: Άγνωστες ιστορίες -Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, ο Κουν, ο γάμος και το ανεκπλήρωτο όνειρο
