Πώς στήθηκε η επιχείρηση για τη σύλληψη των ληστών τράπεζας της Τιθορέας – «Πιάστηκαν» με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται οκτώ άτομα, έξι άνδρες και δύο γυναίκες, που φέρονται ως οι δράστες της ένοπλης ληστείας, που έγινε χθες σε τράπεζα στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας.
Σύμφωνα με την αστυνομία και οι οκτώ έχουν προσαχθεί στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας του «ελληνικού FBI», όπου εξετάζονται τόσο για τη ληστεία σε τράπεζα της Τιθορέας (με λεία 200.000 ευρώ) όσο και για άλλες ένοπλες ληστείες.
Οι αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, κατάφεραν να εγκλωβίσουν και να συλλάβουν τους ληστές της Κάτω Τιθορέας Φθιώτιδας, λίγες μόλις ώρες μετά την ένοπλη ληστεία και πριν ακόμα προλάβουν να φτάσουν στον προορισμό τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές πέντε μέλη της συμμορίας και συγκεκριμένα οι τέσσερις άνδρες που πήραν μέρος στη ληστεία και μία γυναίκα, συνελήφθησαν το απόγευμα κοντά στο Αλεποχώρι, όπου τους είχαν στήσει ενέδρα οι αστυνομικοί της ΔΑΟΕ.
Συγκεκριμένα, τέσσερις άνδρες διέπραξαν τη ληστεία. Οι δύο, κρατώντας πιστόλι ο ένας και ο άλλος με κοντό αυτόματο, πιθανόν τύπου ούζι, εισέβαλαν στο υποκατάστημα της τράπεζας και ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους. Έξω από το κατάστημα ανέμενε ένας συνεργός τους που κρατούσε μακρύκανο όπλο και ο τέταρτος στο αυτοκίνητο, στη θέση του οδηγού.
Οι τέσσερις διέφυγαν με το αυτοκίνητο που είχε κλαπεί από τον Πειραιά, το οποίο στη συνέχεια παράτησαν στο Ζεμενό Βοιωτίας. Εκεί τους περίμενε μα άλλο αυτοκίνητο μία γυναίκα.
Φαίνεται όμως πως το ελληνικό FBI είχε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το σύνολο των δραστών, μετά από έρευνες που ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2025 ύστερα από ληστεία που φέρεται να πραγματοποίησαν στην Κατοχή Μεσολογγίου, πανομοιότυπη με αυτή στην Τιθορέα.
Αμέσως ενεργοποίθηκαν τα κλιμάκια του ελληνικού FBI και έστησαν μπλόκο στο Αλεποχώρι (εκτιμώντας ότι οι δράστες είχαν κατεύθυνση το Λουτράκι). Οι δράστες επιχείρσαν να διαφύγουν αλλά εγκλωβίστηκαν σε αδιέξοδο και αναγκάστηκαν να παραδοθούν.
Εν συνεχεία άλλο κλιμάκιο εισέβαλε σε σπίτι στο Λουτράκι όπου συνελήφθη μια γυναίκα, ενώ άλλες δύο επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν δύο άντρες.
Στην κατοχή των πέντε που συνελήφθησαν στο Αλεποχώρι, βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ, ένα ημιαυτόματο τύπου scorpion, 4 χειροβομβίδες και 4 πιστόλια.
Στα τρία σπίτια (σε Λουτράκι και Αθήνα) βρέθηκαν πυροκροτητές, σφαίρες και πυρομαχικά.
Αναζητούνται άλλες δύο γυναίκες, ενώ στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει ληστείες σε τράπεζες και ΕΛΤΑ σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα
Εξετάζεται η εμπλοκή σε άλλες ληστείες των συλληφθέντων, οι οποίοι φαίνεται να έχουν περιφερειακή σχέση με εξωκοινοβουλευτικό πολιτικό χώρο, οι δύο στην Πάτρα.
real.gr
-
11 Μαΐου 2026, 11:30Ηράκλειο: Το παιδί αποκάλυψε πως τραυματίστηκε η 28χρονη μητέρα: «Ο μπαμπάς άνοιξε την πόρτα και πέταξε τη μαμά» -
10 Μαΐου 2026, 21:21Θρίλερ στο Ηράκλειο: Η περιγραφή του ανήλικου παιδιού «καίει» τον 30χρονο που παρέσυρε με το αυτοκίνητο την 28χρονη μητέρα -
11 Μαΐου 2026, 09:20Η Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη γιόρτασε την 9η επέτειο από την έλευση της ιερής εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας από το Άγιο Όρος (Φωτο) -
11 Μαΐου 2026, 10:50Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
10 Μαΐου 2026, 10:00Η χρησικτησία στην Κρήτη και ο κίνδυνος από νομικό εργαλείο για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες να γίνει εργαλείο υφαρπαγής περιουσιών -
11 Μαΐου 2026, 08:00Α. Συριγος - Γ. Καραμπελιάς: Το φιάσκο στο Ιράν, η ρήξη ΗΠΑ - Ευρώπης και οι συνέπειες για την χώρα μας! (podcast)
