Σαρώνει τη χώρα η ζέστη: Επικίνδυνο «κοκτέιλ» καύσωνα και μποφόρ σήμερα
αγαπημένα σου στη Google
Σε κλοιό καύσωνα για ακόμη μια ημέρα βρέθηκε χθες η χώρα, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες και ενισχυμένοι άνεμοι θέτουν σε συναγερμό τις Αρχές για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιών.
Σημερα θα επικρατήσουν σε μεγάλο βαθμό τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά στον καιρό εξήγησε η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου, τονίζοντας ότι θα υπάρχει πολύ έντονη ζέστη σε όλη την χώρα με 40-42 βαθμούς με τις πιο υψηλές θερμοκρασίες να παρατηρούνται στη Δυτική Ελλάδα με τον υδράργυρο να φτάνει τους 44-45 βαθμούς.
Την ίδια ώρα, θα πνέουν ισχυροί άνεμοι στα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο.
Η Κυριακή αναμένεται να είναι η τελευταία ημέρα γενικευμένου καύσωνα, εκτιμά η Νικολέτα Ζιακοπούλου με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 39 με 41 βαθμούς. Από το μεσημέρι και μετά εισέρχεται στο Ιόνιο ο βορειοδυτικός άνεμος στα 6 μποφόρ.
Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα πέσει σε όλη τη χώρα με ευχάριστες τιμές στα δυτικά, 34 βαθμούς – 36 με 38 βαθμούς στην Αττική – και με περαιτέρω πτώση την Τρίτη και την Τετάρτη.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης -
30 Μαΐου 2026, 21:10Κρήτη: Το γύρο της Ελλάδας κάνει η προσπέραση του... θανάτου στο ΒΟΑΚ (Βίντεο)
