Σε άνοδο η θερμοκρασία- Πότε κορυφώνεται το νέο κύμα ζέστης
Άνοδο σημείωσε η θερμοκρασία στη χώρα την Πέμπτη 15/09, με την μέγιστη τιμή της να ξεπερνά τους 36 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. Η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στα Πλατανούλια Λάρισας και ήταν ίση με 36.4 βαθμούς Κελσίου. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες.

Η κορύφωση του κύματος ζέστης αναμένεται στις περισσότερες περιοχές την Παρασκευή 16/09 και το Σάββατο 17/09, οπότε κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα ξεπεράσει του 38 βαθμούς Κελσίου
Στο Ηράκλειο, σύμφωνα με το meteo.gr η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στους 31-32 βαθμούς την Παρασκευή και στους 32-33 βαθμούς το Σάββατο.
Η πρόγνωση του meteo για την Παρασκευή
Την Παρασκευή αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των ηπειρωτικών και του Βορείου Αιγαίου θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στη υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 16 έως 37 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 19 έως 39, στην Ήπειρο από 16 έως 31, στην Ανατολική Στερεά από 17 έως 38, στη Δυτική Στερεά από 16 έως 33, στην Πελοπόννησο από 15 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 30, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 35, στις Κυκλάδες από 17 έως 29 στα Δωδεκάνησα από 21 έως 29 και στην Κρήτη από 13 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές έως δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.
-
17 Απριλιου 2026, 10:45Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
17 Απριλιου 2026, 07:15Γιώργος Καραμπελιάς: Ο Όρμπαν, ήταν σε ρόλο 5ης φάλαγγας, για την αποσύνθεση της ΕΕ! Η ήττα του, μεγάλη ήττα και για τους Τραμπ - Πούτιν! (podcast) -
16 Απριλιου 2026, 07:15Θεόδωρος Τσίκας: Απανωτά τα πλήγματα για την Κυβέρνηση! Δύσκολος πλέον ο πολιτικός της βίος… (podcast) -
16 Απριλιου 2026, 07:06Ανεπάρκεια και φέτος στα κονδύλια για τη δακοκτονία, διαπιστώνει ο ΣΕΔΗΚ – Μόλις 9,9 εκατομμύρια ευρώ για την Κρήτη -
16 Απριλιου 2026, 10:34Χάρης Τσιλιώτης: Η πρόταση Μητσοτάκη για ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή δεν θα προσφέρει τίποτα! (podcast) -
16 Απριλιου 2026, 07:53Εσπερίδα για την ιστορία του ελληνικού βιβλίου ανά τους αιώνες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
