Σεισμός 4,5 Ρίχτερ τα ξημερώματα στην Εύβοια, αισθητός και στην Αττική – Καθησυχαστικός ο Ευθύμης Λέκκας
αγαπημένα σου στη Google
Σεισμός 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα –στις 03:23– τρία χιλιόμετρα ανατολικά από το χωριό Προκόπι της Εύβοιας, κατά δεδομένα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.
Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Αττική. Υπενθυμίζεται ότι άλλες δύο σεισμικές δονήσεις στην ίδια περιοχή είχαν καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο.
«Θα παραμείνουν τα μεγέθη σε αυτό το επίπεδο»
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Είναι ο τρίτος σεισμός πάνω από 4 Ρίχτερ το τελευταίο 24ωρο που έχει αρχίσει η σεισμική δραστηριότητα. Όπως είχα τονίσει από την αρχή θα είχαμε τέτοιους σεισμούς της τάξεως των 4 και 5 Ρίχτερ για τις επόμενες ημέρες. Αυτό το λέμε γιατί την ίδια εικόνα είχαμε και στις προηγούμενες σεισμικές διεγέρσεις.
Το τεκτονικό καθεστώς της περιοχής είναι τέτοιο που μας δίνει αυτή την εικόνα. Δηλαδή σεισμούς από 4 έως 5 Ρίχτερ οι οποίοι εξελίσσονται μέσα στο χρόνο τριών τεσσάρων και πέντε ημερών.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας ωστόσο παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Έχουν δοθεί οι απαραίτητες οδηγίες στους κατοίκους και στις Αρχές της περιοχής. Θεωρώ ότι θα παραμείνουν τα μεγέθη σε αυτό το επίπεδο» τόνισε ο κ. Λέκκας.
-
15 Ιουλιου 2026, 15:12Από την Ελεύθερνα Ρεθύμνου η 24χρονη Αναστασία που έφυγε τόσο άδικα στον Πειραιά -
16 Ιουλιου 2026, 09:30Η ανάπτυξη της "αρπαχτής" γύρω από το νέο αεροδρόμιο του Καστελίου-Κανένας σχεδιασμός -
15 Ιουλιου 2026, 13:44«Έφυγε μια σπουδαία φίλη, μια σπουδαία κυρία» έγραψε ο Γιώργος Κωνσταντίνου αποχαιρετώντας την Μάρω Κοντού -
15 Ιουλιου 2026, 10:30Βαγγέλης-Μπασάρ Μούσσα: Η επιρροή της Τουρκίας στη Συρία είναι εκτεταμένη και μη αναστρέψιμη! (podcast) -
15 Ιουλιου 2026, 13:54Ηράκλειο: Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά στο Μελιδοχώρι – Μήνυμα από το 112, σηκώθηκε και ελικόπτερο (φωτογραφία+ βίντεο) -
16 Ιουλιου 2026, 07:15Γιώργος Βουλγαράκης: Πώς Μητσοτάκης, Τσίπρας και Σαμαράς γίνονται οι πρωταγωνιστές των εκλογών! (podcast)
