Στελεχώνεται η ενοποιημένη εισαγγελία Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος

Τους εισαγγελικούς λειτουργούς, οι οποίοι θα στελεχώσουν την νέα ενοποιημένη Εισαγγελία Διαφθοράς και Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, επιλέγουν την Πέμπτη τα μέλη του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου.
Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, καλούνται να επιλέξουν εκείνους τους συναδέλφους τους, οι οποίοι για τα επόμενα τρία χρόνια θα υπηρετούν στη νέα εισαγγελική αρχή, που θεσπίστηκε πριν από λίγο καιρό από την κυβέρνηση με σκοπό την πάταξη της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο νόμο, στην ενοποιημένη εισαγγελική αρχή θα υπηρετούν τέσσερις εισαγγελείς ή αντεισαγγελείς εφετών, με ισάριθμους αναπληρωτές, οι οποίοι θα ορίζονται από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου και θα έχουν τριετή θητεία.
Ο αρχαιότερος εξ αυτών θα είναι και ο προϊστάμενος του τμήματος. Επιπλέον, προβλέπεται ότι το έργο των οικονομικών εισαγγελέων θα συνεπικουρούν έξι εισαγγελείς ή αντεισαγγελείς πρωτοδικών, καθώς και ειδικοί πραγματογνώμονες με σκοπό τη σε βάθος και ταχεία έρευνα των υποθέσεων.
Η απόφαση των μελών του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου σηματοδοτεί μία νέα αρχή στη λειτουργία της Εισαγγελίας Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος. Κι αυτό γιατί, όπως προβλέπεται και στη σχετική διάταξη « Η θητεία των υπηρετούντων Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος και Εγκλημάτων Διαφθοράς, των αναπληρωτών τους, των συνεπικουρούντων αυτούς εισαγγελικών λειτουργών, καθώς και του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που εποπτεύει και συντονίζει τους ως άνω εισαγγελικούς λειτουργούς λήγει αυτοδικαίως από την τοποθέτηση των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος και του Προϊσταμένου του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος».
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία χειρίζεται τόσο την υπόθεση της Novartis, όσο και μία σειρά άλλων σοβαρών υποθέσεων, θα πρέπει να παραδώσει το «χαρτοφυλάκιό» της στον συνάδελφό της ο οποίος θα επιλεγεί και θα έχει την θέση του επικεφαλής του νέου ενοποιημένου τμήματος.
Για τη θέση αυτή, πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατέστερος θεωρείται ότι είναι ο εισαγγελέας εφετών Χρήστος Μπαρδάκης, ο οποίος υπηρετεί ως επικεφαλής στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος.
Πηγή: in.gr
-
22 Ιανουαριου 2021, 07:10Προσλήψεις μόνο με εμβολιασμό στον τουρισμό; - Η θέση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου
-
21 Ιανουαριου 2021, 13:07Η Τράπεζα που ξεκινά τη διάθεση δανείων 200 εκ. ευρώ σε αγρότες
-
21 Ιανουαριου 2021, 18:15Θέμα newshub.gr: Πως τα 30 ευρώ ανά στρέμμα για τους ελαιοπαραγωγούς μπορεί να οδηγήσουν σε φορολογικές «καμπάνες»!
-
22 Ιανουαριου 2021, 18:12Ενιαία ενίσχυση: Τι ειπώθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Πότε θα υπολογίζεται να καταβληθεί το υπόλοιπο του 2020
-
21 Ιανουαριου 2021, 21:05H νεα ΚΑΠ, η στήριξη των αγροτών και η ενίσχυση της αγροτικής Ανάπτυξης
-
22 Ιανουαριου 2021, 16:37ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για 7.000 ανέργους - Όλες οι λεπτομέρειες