Στην κόψη του ξυραφιού ο ΣΥΡΙΖΑ: «Παίζεται» η υποψηφιότητα Κασσελάκη - Οι τάσεις στην ΚΕ και οι «87»
αγαπημένα σου στη Google
Σε άκρως πολωμένο κλίμα συνεδριάζει αύριο Σάββατο (12/10) η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ παρά την προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη να αφαιρέσει τα επιχειρήματα των εσωκομματικών αντιπάλων, αποσύροντας το εξώδικο που είχε αποστείλει στο κόμμα.
Σε μια κίνηση της τελευταίας στιγμής, και μπροστά στον κίνδυνο αποκλεισμού του από την κούρσα της διαδοχής ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του δήλωσε ότι αποσύρει το εξώδικο για το Πόθεν Έσχες προς την Κεντρική Επιτροπή. Ωστόσο παίζοντας το τελευταίο χαρτί του ο έκπτωτος πρόεδρος δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα εκτονώσει την οργή των αντιπάλων του που από τις ομιλίες τους στην Πολιτική Γραμματεία και λίγο πριν αποσύρει το εξώδικο, φάνηκε πως προσανατολίζονται σε ψηφοφορία για τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του από την ηγεσία του κόμματος.
Το βασικό επιχείρημα που προβάλλεται για μια τέτοια ενέργεια αφορά την τρίτη προϋπόθεση των υποψηφιοτήτων σύμφωνα με την οποία ο υποψήφιος πρέπει να τηρεί το καταστατικό, τους κανόνες και τις αποφάσεις του κόμματος.
Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνουν ότι η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει κανονικά με την παρουσία των απαιτούμενων 148 μελών. O εκπρόσωπος του κόμματος, κ. Παπαγεωργίου, είπε ότι δεν θα υπάρξει εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή και ότι τα μέλη θα οδηγηθούν σε ένα ελεύθερο διάλογο και θα αποφασίσουν.
Οι «87», επιμένουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την ηγεσία του κόμματος, ενώ οι «κασσελίστας» υποστηρίζουν ότι ο αποκλεισμός του κ. Κασσελάκη θα είναι καταστροφικός για το κόμμα. Με τις δύο αυτές τάσεις και με τα δύσκολα ερωτήματα που θα τεθούν στην συνεδρίαση, κανείς δεν ήταν σε θέση να κάνει προβλέψεις για το αποτέλεσμα και για το αν η απόσυρση του εξώδικου άλλαξε τα δεδομένα.
Να σημειωθεί πάντως, ότι στην αυριανή συνεδρίαση, δεν θα παρεβρεθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά ούτε και ο Παύλος Πολάκης.
-
12 Οκτωβριου 2026, 14:15Ηράκλειο: Χαμηλή διέλευση μαχητικού έθεσε σε λειτουργία συναγερμούς -
12 Οκτωβριου 2026, 07:43Πτώση τιμών στα ξενοδοχεία στην καρδιά της σεζόν, πρώτη φορά μετά 5 χρόνια -
13 Οκτωβριου 2026, 07:06Βιάννος: Χρονιά υπερβεντέμας για το ελαιόλαδο, αλλά... προβληματισμός για τις εξευτελιστικές τιμές παραγωγού -
12 Οκτωβριου 2026, 22:20Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Χανίων στη Μαρία Στρατουδάκη για την τριπλή χρυσή διάκρισή της -
12 Οκτωβριου 2026, 14:55ΑΑΔΕ: Μέσα στην εβδομάδα πληρώνει υπόλοιπα ΟΣΔΕ 2025-Αναμονή για παράταση στις δηλώσεις του 2026 -
13 Οκτωβριου 2026, 09:10Ξεκινά την Τετάρτη η δίκη για το κύκλωμα της αμαρτωλής κλινικής εμπορίου βρεφών στα Χανιά-Στο σκαμνί 33 κατηγορούμενοι
