Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Μ. Χρυσοχοϊδης για το θέμα του οργανωμένου εγκλήματος
αγαπημένα σου στη Google
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκέφθηκε σήμερα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Β. Πλιώτα, προκειμένου να συζητήσει το θέμα του οργανωμένου εγκλήματος.
Ο υπουργός συνοδευόταν από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη, και παρέδωσαν φάκελο με υπόμνημα της αστυνομίας καθώς και στοιχεία για τη διαχρονική εξέλιξη και διάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από αναλυτικά στοιχεία για το οργανωμένο έγκλημα, ο κ. Χρυσοχοΐδης συζήτησε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ανάγκη μίας μεγαλύτερης ευελιξίας και πιο άμεσης συνεργασίας εισαγγελικών και αστυνομικών Αρχών σε ό,τι αφορά τη διαχείριση υποθέσεων οργανωμένου εγκλήματος.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λόγω των απανωτών γεγονότων τον τελευταίο καιρό, με εκτελέσεις συμβολαίων θανάτων και επιθέσεις στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος, ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε, εκτός των άλλων, από τον κ. Πλιώτα την ενίσχυση της συνεργασίας με τις κατά τόπους εισαγγελίες και την αξιολόγηση όλων των υποθέσεων με τρόπο ορθολογικότερο και εξατομικευμένα, ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά σύμφωνα με το capital.gr.
Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, στο θέμα της τρομοκρατίας υπάρχει αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος ανταποκρίνεται ακαριαία όταν η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πρέπει να επέμβει άμεσα σε μία υπόθεση. Αυτό θεωρείται επιτακτικό και για τις υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και για να αξιολογούνται ανάλογα με την περίπτωση οι εμπλεκόμενοι σε σοβαρές υποθέσεις και παράλληλα να εξετάζονται άμεσα όλες οι παράμετροι, ανάλογα με την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, όπως αποφυλακίσεις κρατουμένων, που πολύ συχνά αμέσως μετά συλλαμβάνονται πάλι για τα ίδια αδικήματα.
Η σημερινή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Χρυσοχοΐδη και εντάσσεται σε μία συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, στην οποία περιλαμβάνονται και σχετικές νομοθετικές εξαγγελίες από πλευράς υπουργείου Δικαιοσύνης, (όπως αυστηροποίηση ποινών, κλ.π.).
-
16 Ιουνιου 2026, 09:30Τι βλέπει η Chevron στην Ελλάδα και «μαζεύει» οικόπεδα για έρευνες σε Κρήτη, Ιόνιο και Πελοπόννησο; -
15 Ιουνιου 2026, 23:05Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου: Εντυπωσιακή αύξηση της ΔΗΠΑΚ -
17 Ιουνιου 2026, 07:05Ο μοναδικός Έλληνας επιβάτης του MV Hondius με τα κρούσματα χανταϊού μιλά αποκλειστικά στο Newshub.gr για την περιπέτεια σε ένα ταξίδι ζωής -
15 Ιουνιου 2026, 21:08«Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων»: Η αναφορά μετά τις προφυλακίσεις για το θάνατο του Δασκαλάκη -
15 Ιουνιου 2026, 20:27Η Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης: Η Κρήτη στα 8 νησιά που ξεχώρισαν -
16 Ιουνιου 2026, 07:15Γιώργος Αϋφαντής: Η Τουρκία θα επιχειρήσει να επιβάλλει τη «γαλάζια πατρίδα» με στρατιωτικά μέσα και εμείς …πέρα βρέχει! (podcast)
